Măsurile luate de autorități în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat. Zeci de persoane au fost evacuate

Măsurile luate de autorități în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat. Zeci de persoane au fost evacuate

Autoritățile prahovene au decis să evacueze mai multe clădiri și să interzică și traficul pietonal pe strada care s-a surpat, joi dimineață, din motive încă necunoscute. Totodată, urmează să fie efectuată și o expertiză de specialitate pentru stabilirea exactă a cauzei, relatează Agerpres.

Conform prefectului judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, din zonă au fost evacuate 42 de persoane, care au mers la rude, cu excepţia unei sigure familii.

De asemenea, printr-o hotărâre a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Slănic, primăria a solicitat agenţilor comerciali care au unităţi de cazare în zonă să îi sprijine în astfel de situaţii, în cazul în care cetăţenii vor solicita.

Totodată, potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, au fost adoptate mai multe măsuri preventive.

Extinderea perimetrului de siguranță, prin evacuarea unei scări de bloc a unui imobil din vecinătate, a postului de poliție și a unui operator economic;
Interzicerea completă a traficului, atât rutier, cat și pietonal în zona perimetrului de siguranță;
Efectuarea zilnică de măsurători de specialitate pentru a se determina dacă terenul continuă să se deplaseze;
Inițierea demersurilor necesare pentru efectuarea expertizei de specialitate care are ca scop stabilirea exactă a cauzei ce a condus la tasarea terenului;
Monitorizarea permanentă a situației.

O parte a străzii 23 August din orașul Slănic, județul Prahova, s-a surpat joi dimineață, formându-se un crater adânc de doi metri, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătrați.

Publicația locală PrahovaInfo.ro a scris că motivul surpării poate fi legat de zăcământul de sare pe care stă întreaga localitate.

„Deocamdată, în situația de față, nu puteam lua măsuri, pentru că nu avem de unde să știm ce este dedesubt. Vom vedea ce vor spune specialiștii. Trebuie să ținem cont că în Slănic se exploatează sarea de 2000 de ani, iar noi știm doar ce s-a întâmplat în ultimii 200 de ani„, a declarat primarul Costea Daneluș pentru sursa citată.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *