Mesaje de Sfântul Andrei. Urări și felicitări pe care să le trimiți sărbătoriților

Mesaje de Sfântul Andrei. Urări și felicitări pe care să le trimiți sărbătoriților

Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, este sărbătorit pe 30 noiembrie. Cauți cele mai frumoase mesaje de Sfântul Andrei pe care să le transmiți sărbătoriților? În acest articol vei găsi câteva sugestii de urări și felicitari de Sfântul Andrei.

Sfântul Andrei este o sărbătoare religioasă importantă pe data de 30 noiembrie în calendar ortodox 2020. Peste 700.000 de români își sărbătorează azi ziua de nume, iar dacă ai cunoscuți care poartă numele Andrei, Andreea sau alte derivate, nu rata ocazia să le transmiți mesaje de la mulți ani.

Îți sugerăm, mai jos, câteva mesaje de Sfântul Andrei pe care să le trimiți celor care își serbează onomastica pe 30 noiembrie.

Mesaje de Sfântul Andrei pentru familie

“E o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui ta si de aceea este o zi speciala! La Mulți Ani!”
“Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire si iubire. La mulți ani!”
“Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. Multă sănătate! La mulți ani!”
“Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea si spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Andrei cât mai frumoasă!”
“Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!”
“Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îti urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani, ANDREI!”
“La mulți ani, fericire, împacare sufletească, flori, iubire, sănătatea te pălească, prietenii să nu te uite și să ai bucurii multe!”
“Zâmbește și s-aveți parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare și prietenie”
“Îți urez ‘La mulți ani’, pentru că porți acest nume, și fie ca SF ANDREI, pe care îl reprezinți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și numai bucurii și liniște interioară”

Urări de Sfântul Andrei pentru prieteni

“Felicitări dragul meu cu ocazia acestei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulți ani în cântec de clopoței de bucurie!”
“Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum un bulgăre alb de zăpadă, la fel de fericită precum cântecul clopoțelului de Crăciun și la fel de frumoasă precum Sărbătorile lângă cei dragi”
“În această zi minunată, eu iți doresc să-ți trăieșți viața astfel încât să nu-ti pară rău de niciun pas făcut, de niciun zâmbet dăruit. Ești un suflet minunat și mă bucur că am avut șansa să te cunosc! Din toată inima iți urez un sincer “La mulți ani!”.”
“Astăzi iți urez „La mulți ani!”. Astăzi iți spun „Multe împliniri!”. Și-ti mulțumesc ca ești alături de mine!”
La mulți ani frumoși și buni. Să-ți poarte noroc numele!
“Zâmbește și să ai parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să îți fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare și prietenie”
“La mulți ani! Așa cum soarele luminează pentru toată omenirea așa și tu ne luminezi nouă viața. Fie-vă viața senină ca răsăritul de soare, iar sufletul mereu curat și tânăr ca roua de pe flori. O zi de neuitat care să țină o viață!”
“Fie ca aceasta zi sa-ti deschida poarta unui viitor plin de succese si realizari. Sfântul ANDREI al cărui nume îl porți să te ocrotească și să te călăuzească mereu. La Mulți Ani!”
“Astăzi este o zi speciala pentru tine iar tu esti special(a) pentru noi in fiecare zi. Iti doresc din adancul sufletului sa ai parte numai de impliniri, satisfactii si multa sanatate. La multi ani!”
“De ziua numelui tau iti doresc sa ai parte de succes, impliniri si sanatate. Sfantul ANDREI al carui nume il porti sa te ocroteasca si sa te calauzeasca in viata. La multi ani!”
“Dragă ANDREI, de ziua numelui tau iti dorim un sincer La Multi Ani, sa ai parte de multi bani, sanatate si voie buna. Petrecere frumoasa alaturi de cei dragi!”
“La mulţi ani şi fie ca Sfântul ANDREI să te călăuzească mereu!”
La Mulți Ani și să cunoști iubirea, îți doresc să te iei de mână cu Fericirea!
Aceasta este doar un mesaj purtat de vânt, îți doresc toată bucuria din lume și toată fericirea de pe pământ!
De ziua ta de nume îți doresc sănătate și noroc. Fiecare zi să înceapă cu o bucurie, fiecare clipă să îți aducă împlinire.
La mulți ani de Sf Andrei și fie să ai o zi plină de surpriză plăcute!

Mesaje de Sfântul Andrei pentru colegi și șefi

“Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată și un an plin de realizari. La mulți ani de ziua numelui! Tot ce-ţi dorești, tot ce-ţi lipseşte şi-ţi foloseşte, sănătate, prieteni adevăraţi şi multă bucurie!”
“De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani!”
“Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!”
“Îţi urez La mulţi ani, pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul ANDREI pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.”
“Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. ANDREI cât mai frumoasă!”
“În zi de mare sărbătoare a Ortodoxiei, pentru că purtați numele Sfântului Andrei, vă urez multă sanatate și fericire!”
„Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros LA MULȚI ANI, multa sănătate multe realizări si tot ce va doriți lângă cei dragi.”

Urări haioase sau în versuri de Sf Andrei

“La mulți ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulți ani și sus paharul!”
“Din mici crenguțe de brad, din flori și din iubire / Ți-am împletit un „La Mulți Ani” aducător de Fericire! La mulți Ani Andrei/Andreea!”
“La Mulți Ani Andrei si sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieții tale!”
“Un cer albastru fără nori, / În calea ta să fie, / Să ai în viață numai noroc și bucurie! La Mulți Ani!”

Felicitări de Sfântul Andrei

Pentru că ești o persoană atât de bună, de drăguță și de loială, îmi doresc că Sf. Andrei, al cărui nume îl porți, să aibă grijă de tine, să îți călăuzească toți pașii și să îți lumineze calea în viață!
Cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o zi magică, iar fericirea să te ia în bratele ei în acest moment special! La mulţi ani de ziua numelui tău!
Ziua numelui să-ţi fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. La mulţi ani, Andreea!
La mulţi ani de Sfântul Andrei! Să te bucuri de fiecare clipă a acestei zile speciale!
În această zi frumoasă toată lumea să-ți zâmbească, cei dragi să te iubească, cei răi să te ocolească.
Andrei, în această zi specială, îți transmit cele mai frumoase urări de bine și sănătate. Să ai o viață împlinită și plină de succes. La mulți ani!
La mulți ani, Andreea! Îți doresc să ai parte de o zi specială, plină de momente memorabile. Fie ca drumul vieții să îți fie presărat cu bucurii și împliniri!
Cu ocazia Sfântului Andrei, îți doresc să fii mereu înconjurat de bucurie și prosperitate. La mulți ani!
De ziua ta de nume îți doresc sănătate și noroc. Fiecare zi să înceapă cu o bucurie, fiecare clipă să îți aducă împlinire. La mulţi ani, Andrei!
Zile senine și fericire alături de cei dragi, sănătate și cât mai multe visuri împlinite! La mulți Ani!
Sfântul Andrei să-ţi aducă sănătate, fericire, noroc şi multe motive să zâmbeşti!
De Sfântul Andrei, sărbătoreşte cu bucurie şi cu cei dragi alături! La mulţi ani!
Sfântul Andrei să-ţi aducă pace şi armonie în suflet. Să ai parte de o zi minunată şi plină de surprize! La mulţi ani!
Cu ocazia zilei numelui tău, îţi urez petrecere frumoasă şi amintiri de neuitat! Să-ţi fie viaţa presărată cu realizări şi momente minunate! La mulţi ani!
Sărbătoreşte-ţi ziua numelui cu bucurie şi zâmbete, căci meriţi tot ce e mai bun! Să fii mereu o sursă de inspiraţie pentru cei din jurul tău. La mulţi ani, Andreea!

Ce nume se serbează de Sfântul Andrei?

Semnificația numelui Andrei vine din greacă și înseamnă bărbăție, curaj. Peste 700.000 de români își sărbătoresc onomastica dintre care, peste 360.000 bărbați și peste 349.000 femei. Din numărul total al femeilor care își serbează onomastica de Sf. Andrei, peste 290.000 poartă numele Andreea, peste 26.000 numele Andra și peste 300 poartă numele de Andrușca sau Andruța.

În schimb, majoritatea bărbaților poartă numele de Andrei, peste 340.000, iar peste 3.000 de bărbați poartă numele de Andreas. Iată ce nume derivate de la Andrei se sărbătoresc pe 30 noiembrie:

Andreea;
Andra;
Andrada;
Andraș;
Andruș;
Andruța;
Andreas
Andrias;
Andries;
Adi;
Andi;
Andu;
Andru;
Andreiu;
Edra;
Endre;
Deia;
Deea.

Iată câteva vedete și personalități care își sărbătoresc numele de Sfântul Andrei: Andreea Marin, Andreea Berecleanu, Andreea Răducanu, Andreea Esca, Andreea Bălan, Andreea Antonescu, Andrei Pleșu, Smiley (Andrei Tiberiu Maria), Andrei Duban, Andrei Pavel.

Semnificația numelui Andrei

Numele Andrei a devenit cunoscut datorită personajului biblic, Sfântul Andrei, „ocrotitoul românilor”, dar în ciuda acestui lucru, originea sa este grecească.

Numele Andrei, cu femininul Andreea, lui vine de la cuvântul grecesc „aner”, care la modul genitiv devine „andros”, ceea ce înseamnă viril, curajos și energic.

Numele a cunoscut de-a lungul timpului diferite forme, dar reproduce numele grecesc Andreas, foarte folosit și în epoca greco-romana, explicat prin ‘andreia’ – barbatie, curaj. Totodata, este cunoscută și provenienta numelui din cuvântul ‘andras’ – bărbat.

Sfântul Andrei – noaptea strigoilor şi a farmecelor de dragoste

Pe lângă cele mai frumoase urări de Sf. Andrei, iată și câteva traditii de Sfantul Andrei.

Românii au o tradiţie frumoasă pentru noaptea de Sfântul Andrei care s-a transmis încă de la daci. Şi pentru că tradiţiile poporului român sunt deosebite şi mistice, merită să le cunoaştem şi să le povestim copiilor noştri despre ele.

Ziua Sfântului Andrei se cheamă şi Ziua lupului sau Gadinetul şchiop. Se ştie ce a simbolizat lupul pentru daci, dacă însuşi steagul lor avea înfăţişarea unui balaur cu cap de lup. Se credea şi încă se mai crede şi acum că în ziua de 30 noiembrie, lupul devine mai sprinten, îşi poate îndoi gâtul ţeapăn şi nimic nu scapă dinaintea lui. De aici şi credinţă că „îşi vede lupul coadă”. Ziua se serbează prin nelucru în casă, că să nu strice lupii vitele. Primejdia nu este numai pentru vite, ci şi pentru oamenii care îndrăznesc să plece la drum, în ziua când porneşte şi lupăria.

Tot din cauza lupilor nu se matură toată ziua, nu se da gunoiul afară, nu se rănesc grajdurile, nu se piaptănă, nu se fac zgârieturi, nu se face pomană şi nu se da nimic cu împrumut. Dacă stăpânii casei nu muncesc, lupul nu se poate apropia. Totuşi, când soarta scrie altfel, primejdia nu se poate îndepărta, căci peste cele hotărâte de Sf. Andrei, nimeni nu poate trece.

Cum îți afli ursitul, de Sfântul Andrei?

Tradiția populară este plină de ritualuri prin care fetele nemăritate își pot afla ursitul în noaptea de Sfantul Andrei. Metodele sunt inedite și uneori hilare, dar nu strică să te amuzi încercându-le.

Ia 9 ceşcuţe pline cu apă şi toarnă-le într-un vas, de preferat nou, pe care-l pui sub icoană. A doua zi, în zori, toarnă apa din vas din nou în fiecare ceşcuţă. Dacă mai rămâne apă pe fundul vasului, chiar şi câţiva stropi, vei avea noroc. Iar dacă ultima ceşcuţă rămâne neumplută, atunci e clar că nu vei avea parte de măritiş bun prea curând.
Ca să-ţi visezi ursitul, trebuie să-ţi pui sub pernă 41 de boabe de grâu. Dacă visezi pe cineva că-ţi ia grâul, atunci sigur te vei mărita. Ţine minte figura, căci acela e bărbatul ursit. La fel se întâmplă și dacă pui sub pernă busuioc sfințit de la Bobotează.
Mai poţi pregăti o turtă, pentru care trebuie să aduci în gură de la fântână apă neîncepută. Măsoară cu o coajă de nucă făină şi sare şi adaugă apa. Amestecul trebuie copt pe vatră. După ce mănânci turtiţa, nu ai voie să bei apă, căci va veni ursitul în vis să-ţi potolească setea.

Când se pune grâu la încolţit pentru Sfântul Andrei?

Ziua Sfântului Andrei e marcată de superstiţia legată de viitor sau de soartă. De aceea, mulţi respectă obiceiul de a pune grâu la încolţit. Zilele acestea, când se pune grâu la încolţit pentru Sfântul Andrei, nu uita să cumperi boabele din timp și să le ai pregătite.

Ce mesaje de multumire poți trimite când primești urări de ziua ta.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *