Meta se conformează legilor UE și introduce o nouă opțiune. Ce vei putea face pe Facebook și Instagram

Meta se conformează legilor UE și introduce o nouă opțiune. Ce vei putea face pe Facebook și Instagram

Meta va introduce o opțiune care le va permite utilizatorilor din Uniunea Europeană să se deconecteze de la conturile de Facebook și Instagram înainte de implementarea noii legislații Digital Markets Act (DMA).

Ce va fi nou la Meta

Acest pas vine ca parte a ajustărilor pe care Meta trebuie să le facă pentru a se conforma noilor reglementări pentru piețele digitale, care vor intra în vigoare în luna martie.

Utilizatorii vor putea dezactiva legătura dintre conturile de Instagram și Facebook, primind, astfel, mai mult control asupra conexiunilor din mediul online.

Vezi și: Avertismentul dimineții pentru utilizatorii de Facebook, direct de la DNSC. Cum scapi de fraude pe internet, la ce să fii atent

În plus, vor putea deconecta anumite servicii Facebook, permițându-le să împiedice schimbul de informații personale între aceste servicii.

De exemplu, utilizatorii vor putea utiliza Facebook Messenger independent, fără a fi nevoie de un cont de Facebook asociat. Totodată, Facebook Marketplace și Facebook Gaming vor putea fi separate de platforma principală Facebook.

Scopul inițiativei

Această inițiativă are potențialul de a îmbunătăți intimitatea utilizatorilor, reducând cantitatea de informații personale utilizate pentru scopuri publicitare.

Cu toate acestea, Meta avertizează că această separare va duce și la o reducere a funcționalității. De exemplu, după deconectarea Marketplace de la Facebook, comunicarea între cumpărători și vânzători va trebui gestionată prin e-mail, în loc de platforma Facebook.

Vezi și: Gata cu boieria: Facebook va avea reguli noi în Europa. Ce va fi diferit, cum te ajută, la nivel de utilizator

Această decizie a Meta survine în contextul în care și Google a anunțat că le va permite utilizatorilor să oprească schimbul de informații între diversele sale servicii.

Acest trend indică o creștere a preocupărilor privind confidențialitatea utilizatorilor și o tendință către oferirea unei mai mari autonomii în gestionarea conexiunilor online.

Vezi și: Cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul de Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *