Mirabela Dumitrache, despre campania „Ilfov fără țânțari” a Consiliului Județean: În fiecare seară, serviciul de dezinsecție merge în teren cu specialiști și mașini echipate corespunzător (VIDEO)

Mirabela Dumitrache, despre campania „Ilfov fără țânțari” a Consiliului Județean: În fiecare seară, serviciul de dezinsecție merge în teren cu specialiști și mașini echipate corespunzător (VIDEO)

Campania „Ilfov fără țânțari” a Consiliului Județean se desfășoară anual, iar în 2024 a debutat la începutul lunii aprilie, a precizat purtătoarea de cuvânt a instituției, Mirabela Dumitrache, duminică, la Podcast B1 cu Andreea Moraru.

 

Mirabela Dumitrache, pe B1 TV, despre campania „Ilfov fără țânțari” a Consiliului Județean

 

Întrebată despre tratamentele împotriva țânțarilor, reprezentanta CJ Ilfov a explicat: „Ilfov fără țânțari” se numește campania pe care am început-o în urmă cu aproximativ o săptămână, la începutul lunii aprilie, și dacă intrați pe pagina Consiliului Județean Ilfov veți vedea că avem acolo toate datele foarte bine punctate, respectiv în ce localități mergem pentru a împrăștia soluția specială care să ne scape de această problemă a țânțarilor”.

„În fiecare seară, colegii mei de la serviciul de dezinsecție, serviciul județean, merg în teren, cu niște mașini echipate corespunzător, cu niște specialiști, și împrăștie această soluție, care este toxică pentru albine, deci avem în comunicatele de presă menționate pe pagina noastră de Facebook și aceste contraindicații, astfel încât oamenii să fie atenți la această soluție. La începutul lunii aprilie am început acțiunea «Ilfov fără țânțari» și o să continue și în zilele viitoare, în funcție de situație. Localitate cu localitate, mergem rând pe rând”, a continuat Mirabela Dumitrache.

„Cum se procedează? Un parteneriat pe care Consiliul Județean cu acest serviciu județean l-a efectuat deja și cu primăriile din județul Ilfov. Rând pe rând, primăriile aderă la acest parteneriat, unde este nevoie, și colegii mei merg în teren pentru a soluționa această problemă”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

 

Campania se desfășoară an de an

 

Întrebată cât durează această acțiune, Mirabela Dumitrache a spus: „Campania se desfășoară în fiecare an, în luna martie-apriie începe, cam o jumătate de lună, în funcție de parteneriatul pe care primăria îl dorește, în funcție de problemele pe care le regăsim în județ, pentru că să știți că sunt foarte mulți ilfoveni care ne scriu pe pagina de Facebook că au mai multe probleme, geografic, să zic așa, pentru că țânțarii sunt poate mai mulți în zonele care au ieșire la lac, care au ieșire spre pădure. Nu peste tot există această problemă de proeminentă, dar colegii mei țin legătura cu localitățile, merg în teren în fiecare zi, în fiecare seară, și, în funcție de problemele pe care le depistează, acționează”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *