Nem a megszokott helyszíneken lesz a gyergyószentmiklósi RMDSZ előválasztása

Nem a megszokott helyszíneken lesz a gyergyószentmiklósi RMDSZ előválasztása

A gyergyószentmiklósi Munkás Szent József-plébánia, az Örmény Közösségi Ház, a Szent Miklós-plébánia, a református parókia és a Szent István-plébánia közösségi termei adnak helyet a vasárnapi gyergyószentmiklósi RMDSZ-előválasztásnak.

Eredetileg a szavazás öt iskolában zajlott volna, ám a tanügyminisztérium átirata megtiltja, hogy tanintézmények ilyen jellegű politikai eseménynek helyet adhassanak

– tájékoztatott Barti Tihamér, az RMDSZ gyergyószentmiklósi szervezetének elnöke. Barti egyben köszönetet mondott az egyházközségeknek, hogy a váratlan fejlemény után nyitottak voltak arra, hogy segítsenek a helyzet megoldásában.

A gyergyószentmiklósi polgárok az öt új helyszín bármelyikén leadhatják a szavazatukat vasárnap reggel 8 és este 8 óra között. Nem történhet meg az, hogy valaki a helyzettel visszaélve több helyszínen is szavazzon, hiszen

a szavazókörök online összeköttetésben lesznek egymással, és azonnal kiderül, ha valaki ugyanazzal a személyi igazolvánnyal többször szeretne voksolni.

Az előválasztáson a polgármesteri tisztségre pályázó három személy közül egyre lehet szavazni. A tanácsosi jelöltségért megméretkezők neve és arcképe ábécésorrendben szerepel majd a szavazólapon, az érvényes szavazáshoz tíz személy neve mellett található kis négyzetbe kell x-et tenni. Közülük legkevesebb egy nő kell legyen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *