O mamă a încălcat regulile tradiționale parentale și a lăsat copiii timp nelimitat în fața ecranelor. Ce a observat după experiment

O mamă a încălcat regulile tradiționale parentale și a lăsat copiii timp nelimitat în fața ecranelor. Ce a observat după experiment

O mamă a mărturisit că a încălcat regulile tradiționale parentale și a lăsat copiii timp nelimitat în fața ecranelor. Femeia susține că acest fapt nu a avut un efect nociv asupra tinerilor.

 

Regulile tradiționale parentale, încălcate

 

Shannon Serpette, mamă, ar fi citit numeroase articole și cărți despre parenting, cu sfaturi care, teoretic, ar fi trebuit să îi ajute pe copiii săi să trăiască cea mai bună viață, scrie Business Insider. Ea a mai povestit că a urmat majoritatea regulilor cu sfințenie: le citea în fiecare zi, le vorbea despre sentimentele lor și se asigura că își petreceau timpul „corect”.

Cu toate acestea, un sentiment de îndoială a început să îi apară când a încercat să urmez unele reguli.

„Nu toate păreau realizabile, iar unele reguli erau prea demodate pentru societatea de astăzi”, spune ea.

Mama mărturisește că unul dintre copii se trezea de trei sau patru ori pe noapte, iar singurul mod în care fiecare dintre ei putea avea o noapte întreagă de somn era să doarmă împreună.

Potrivit experților, aceasta era o mare greșeală, dar în ochii ei, dormitul împreună era mai sănătos pentru amândoi. În loc să fie morocănoși dimineața, erau odihniți și fericiți.

 

Timp nelimitat în fața ecranelor

 

„După standardele experților, am fost, de asemenea, un eșec total într-un sens mare: limitarea timpului de ecran”, mai spune ea.

Femeia nu a stabilit o limită de timp pentru ecran pentru copii săi, pentru că, vrem sau nu, ecranele fac parte din societatea noastră.

Astfel că, în timp ce alți părinți pe care îi cunoștea își dădeau ochii peste cap în legătură cu efectele negative ale timpului petrecut în fața ecranelor, ea îi lăsa pe copiii săi să se uite cât voiau, atâta timp cât încă făceau exerciții fizice, socializau, se comportau normal și aduceau note bune acasă.

„Copiii mei se jucau jocuri video până la vârsta de 3 ani și se uitau la desene animate înainte de a putea merge. Dar am subliniat, de asemenea, să petrecem timp împreună ca o familie și să ne asigurăm că toți avem suficientă mișcare. Am avut o mulțime de momente de îndoială intensă de mine când m-am întrebat dacă sunt nebun pentru că nu mă preocupă timpul petrecut pe ecran”, susține ea.

Cu trecerea anilor a devenit mai încrezătoare că timpul petrecut în fața ecranelor nu era neapărat inamicul pe care experții în parenting îl făceau să pară, atâta timp cât îi încuraja pe copiii săi să fie persoane echilibrate și complete.

Pe măsură ce copiii au crescut, nu și-a schimbat încă stilul de parenting.

„Încă nu-mi pasă dacă copiii mei au o sesiune de joc de patru ore într-o zi sau se uită la două filme unul după altul. Ei primesc drept A la școală, fac voluntariat în comunitatea noastră și sunt fericiți, amabili și sănătoși”, afirma Shannon Serpette.

Copiii au o mulțime de prieteni și sunt implicați în sport și alte activități extracurriculare la școală.

„Legătura noastră de familie este puternică și petrecem mult timp împreună, atât pe ecrane, cât și în afara lor”, spune ea.

În prezent, fiica ei este în clasa a XI-a și este pe prima în clasă. A făcut voluntariat mai mult de 150 de ore, lucrează ca arbitru la softball în timpul verii și practică trei sporturi.

La rândul său, fiul ei este în primul său an la o facultate privată și se specializează în informatică. În timpul liceului, petrecea între patru și cinci ore pe zi în fața ecranelor scriind cod, juca jocuri și se uita la televizor. În paralel, a făcut atletism.

„Ignorarea regulilor a funcționat minunat pentru familia mea. Copiii mei au o greutate corporală sănătoasă, sunt inteligenți, le place să petreacă timpul cu familia, le place să-i ajute pe alții și sunt extrem de fericiți”, a încheiat femeia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *