O tânără din SUA a descoperit că are cel puțin 65 de frați vitregi: „Aș vrea să-l cunoaștem pe tatăl nostru biologic”

O tânără din SUA a descoperit că are cel puțin 65 de frați vitregi: „Aș vrea să-l cunoaștem pe tatăl nostru biologic”

Brenna Siperko, 20 de ani, din Ellicott City, statul american Maryland, a descoperit 65 de frați vitregi, care, ca și ea, s-au născut cu aportul aceluiași donator de spermă, relatează USA Today.

Părinții nu i-au ascuns tinerei și fratelui ei mai mic că s-au născut datorită unui donator, iar fata a vrut mereu să afle câți frați și surori are de fapt.

Iarna trecută, ea a decis să facă un test ADN, care a arătat că are cel puțin 13 frați și surori. Ea a contactat una dintre rudele sale și a creat grup de WhatsApp.

În fiecare lună, grupul s-a mărit cu persoane care s-au născut datorită aceluiași tată donator. În total, sunt 65, cu vârste cuprinse între 14 și 27 de ani.

Este atât de interesant! Am găsit oameni cu interese precum ale mele și mi-a fost ușor să mă înțeleg cu ei. Ne-am apropiat!

Brenna Siperko:

Cu unii dintre frații și surorile vitrege, care locuiesc în același stat, s-a cunoscut personal. Ceilalți sunt împrăștiați în toată țara, în Texas, Michigan, Florida, California și New York, sau în Canada.

Cea mai în vârstă, sora ei de 27 de ani: „E mama grupului”

„Ori de câte ori am o problemă, trimit mesaj pe grupul de familie și primesc cele mai bune sfaturi”, a explicat Brenna. Fabiana, care are 27 de ani, sora cea mai în vârstă, care locuiește în Baltimore, „este mama grupului”.

Acum rudele călătoresc periodic pentru a se întâlni și a se cunoaște mai bine.

„Aș vrea să ne cunoaștem tatăl biologic, dar donatorul a preferat să-și ascundă numele”, a explicat Brenna.

Wendy Kramer este un cofondator și director al Donor Sibling Registry, o organizație din Colorado care ajută persoanele concepute prin donarea de spermă, ovule sau embrioni să-și găsească rudele.

În total, organizația a conectat aproape 25.000 de persoane cu frații și surorile vitregi și cu părinții biologici.

Problema „lipsei limitărilor privind donarea de spermă”

Kramer afirmă că există o problemă de fond care ar trebui rezolvată: „Lipsa limitărilor privind donarea de spermă”.

Multe bănci au promis, inițial, că fiecare donator va avea ca rezultat nu mai mult de 10 copii, dar cazul Siperko arată că acest lucru nu s-a întâmplat. 

De asemenea, „nu există înregistrarea exactă a copiilor născuți”.

Am găsit atât de multe grupuri de frați vitregi, unele de peste 200. Și continuă să crească! Aici este vorba doar despre un profit pentru vânzarea spermei, fără nicio atenție acordată ființelor umane.

Wendy Kramer:

Capturi: CBS News

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *