Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e de periculos

Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e de periculos

Locuitorii unui oraș din România respiră zilnic spori de mucegai. Asta au arătat senzorii performanți de anul trecut. Aceștia măsoară şi identifică alergenii din oraş cu ajutorul inteligenţei artificiale, iar rezultatele sunt îngrijorătoare.

Pericolul la care se expun locuitorii unui oraș din România

Oamenii din Timișoara inhalează în fiecare zi spor de mucegai. Este un lucru cert, demonstrat de senzorii performanți ce măsoară și identifică alergenii cu ajutorul inteligenței artificiale.

Specialiștii s-au îngrijorat imediat ce au văzut statisticile, căci valorile înregistrate au fost destul de mari. Astfel, se justifică și numărul mare de persoane care se confruntă cu alergii grave, unele cu patogen neidentificat.

Monitorizarea calității aerului a început din 2023 și patru aparate inteligente funcțiune în Timișoara de atunci. În unele cazuri, au existat valori de câteva sute de ori mai mari decât poate suporta corpul uman.

„Atât de mult încât îţi pui problema dacă nu foarte mulţi dintre pacienţii cu simptome de rinită şi astm, la care testele noastre alergologice arată că nu sunt alergici, nu sunt de fapt alergici la aceste tipuri de fungi, care nu au identificare în momentul de faţă în testele alergologice”, a dezvăluit  Carmen Bunu Panaitescu, Societatea Română de Alergologie şi Imunologie, conform observatornews.ro. 

Cum vor autoritățile să-i protejeze pe locuitorii Timișoarei

Pentru a-i proteja pe cetățenii din Timișoara, dar și pe turiștii care ajung în acest oraș, autoritățile trebuie să ia acum măsuri. Acestea s-au gândit deja la o soluție pentru a-i scăpa pe oameni de pericol.

Este vorba despre un parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, s-ar putea emite avertizări RoAlert în momentul în care valorile de mucegai din aer vor fi ridicate.

De altfel, după ce a fost descoperit faptul că populația ar fi în pericol, este de menționat faptul că proiectul de monitorizare a calității aerului ar putea fi extins la nivelul întregii țări.

„Acum, colegii noştri de la Oncogen vor trebui să dezvolte teste pentru a vedea dacă aceste bioparticule au un efect alergen asupra populaţiei sau nu”, a menționat Florin Imbrea, Universitatea de Ştiinţele Vieţii Timişoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *