Planta care face minuni în grădina ta. Ferește legumele de daune și le ajută să crească

Planta care face minuni în grădina ta. Ferește legumele de daune și le ajută să crească

Este sezonul în care se plantează legume în grădină. Ca să te asiguri că recolta va fi una bogată în vară, atunci când ar trebui legumele să fie deja coapte și numai bune pentru o salată, ai nevoie de măsuri de precauție.

Planta care îți poate ajuta legumele din grădină să crească sănătoase

Mulți agricultori sau gospodari apelează la tot felul de substanțe chimice pentru a face mai eficientă evoluția legumelor puse în pământ. Însă, în decursul anilor, s-a constatat că este mult mai facilă hrănirea cu îngrășământ natural.

Infuzia de urzici sau de usturoi, de exemplu, s-a observat că are proprietăți numeroase față de legume. Le protejează de bolile fungice și de insecte. Aroma pe care o emană poate fi extrem de neplăcută pentru acestea.

Nu în ultimul rând, s-a mai concluzionat că și cojile de ouă, cojile de ceapă, cojile de nuci sau cojile de banană contribuie la fertilitatea solului. Dacă acesta este fertil, atunci și legumele vor crește conform așteptărilor.

Coada calului, plantă medicinală utilă pentru sol și legumele din grădină

Pe lângă toate acestea, aflați că și coada calului, pe care mulți o ignoră, este o ”buruiană” foarte sănătoasă pentru grădină. Denumită științific ”Equisetum arvense” este chiar o plantă medicinală, care încă din Antichitate s-a utilizat și în cazul omului.

Coada calului poate fi consumată sub formă de ceai, fiind folositoare contra tusei, iar în cazul legumelor este de mare ajutor contra bolilor fungice. Protejează și pomii fructiferi și arbuștii, datorită conținutului de acid acetilsalicilic.

Acidul acetisalicic al cozii cazuluii regenerează rădăcinile și tulpinile plantelor, iar experții în horticultură au văzut și că soluția oferă o protecție eficientă împotriva manei de cartofi sau de roșii, ardei, castraveți, varză sau dovlecei.

Cum aplici, totuși, coada calului pe sol și la rădăcina legumelor plantate? Ai nevoie de o compoziție care se cheamă macerat de coada calulului. Se adună un kilogram de plante verzi, iar peste acestea vei turna 10 litri de apă.

Puteți folosi și coada calului uscată, nu neapărat abia culeasă. Mai departe, veți lăsa soluția lichidă la fermentat pentru 2, 3 săptămâni, până când nu se vor mai forma bule. Când totul devine limpede, înseamnă că este gata de aplicat în grădină.

Amestecul de plante se va dilua cu apă, în raport de 1:10, adică 10 litri de apă la un litru de macerat. Puneți preparatul într-un recipient cu pulverizator și stropiți plantele, solulul și nu în ultimul rând rădăcina. La vară în mod garantat veți avea o recoltă de care veți fi mândri și veți savura legumele cu plăcere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *