Planta din Biblie pe care este bine să o cultivi în grădina casei. Aduce spor în casă

Planta din Biblie pe care este bine să o cultivi în grădina casei. Aduce spor în casă

Atunci când vine vorba despre plantele în ghiveci sau cele de grădină, acestea sunt cultivate atât pentru utilizări practice, cât și pentru ceea ce simbolizează. Sunt multe plante despre care se spune că aduc noroc, bunăstare și spor în casă, iar una dintre ele este menționată chiar și în cartea sfântă.

Planta din Biblie pe care să o cultivi în grădina casei

Chiar dacă sunt cultivate pentru a fi folosite la gătit, la aromaterapie sau pentru că fac flori frumoase, plantele în ghiveci și cele din grădină pot avea și alte semnificații. Isopul este un exemplu excelent în acest sens, deoarece se spune că aduce noroc și spor în casă. Planta este menționată și în Sfânta Scriptură și din acest motiv se crede că este de bun augur.

”Curăță-mă cu isop și voi fi curat: spală-mă și voi fi mai alb decât zăpada”. (Psalmul 51:7)  

Isopul este o plantă perenă, care poate fi cultivată și folosită și pentru aromaterapie, dar și la gătit. Face flori mici, de culoare mov, care sunt foarte atrăgătoare pentru insecte. Nu este deloc greu de îngrijit, iar frunzele sale parfumate pot fi folosite la diverse sosuri și mâncăruri.

Cum se cultivă și cum se îngrijește isopul

Isopul nu este deloc o plantă pretențioasă, motiv pentru care nu are nevoie de un sol fertil sau de condiții speciale. Se poate planta pe un teren cu fertilitate scăzută și, odată semănat, isopul rezistă timp de 10-15 ani în grădină. Trebuie însă să fie recoltat la timp, pentru a nu se diminua producția.

Dacă este tuns în lunile iunie și iulie, înflorește din nou toamna, în septembrie-octombrie. Dacă urmează să plantezi isop, trebuie să știi că semănarea semințelor se face toamna târziu sau chiar la începutul iernii. Se lasă o distanță de 50 cm între rânduri, iar după ce planta răsare, trebuie rărită.

Se poate cultiva pentru flori, pentru frunze, în scop decorativ sau pentru faptul că aduce spor în casă. Nu este deloc greu de îngrijit, însă necesită ceva mai multă atenție în primul an de la plantare, după care crește de la sine. La început, cultura de isop trebuie să fie prășită și rărită. În ceea ce privește condițiile de mediu, isopul preferă zonele însorite și solul nisipos, care drenează bine apa.

Dacă vrei să te bucuri de florile sale, alege pentru plantare un loc unde bate soarele cel puțin 6-7 ore pe zi. Dacă nu ai grădină, poți cultiva isopul și în ghivece sau jardiniere, ținând cont de aceleași aspecte privind îngrijirea. 

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *