Povestea crimelor „Babes in the Wood”. După 35 de ani, poliția britanică a cerut scuze pentru ancheta eronată: „Mai sunt multe răspunsuri de căutat”

Povestea crimelor „Babes in the Wood”. După 35 de ani, poliția britanică a cerut scuze pentru ancheta eronată: „Mai sunt multe răspunsuri de căutat”

Asasinarea a două eleve, care au fost agresate sexual și strangulate într-o pădure din Brighton de un pedofil, în 1986, a devenit una dintre cele mai controversate anchete din Marea Britanie. Din cauza unor deficiențe în ancheta poliției, adevăratul ucigaș a fost arestat abia în 2018, relatează Sky News. În anul 2009, tatăl uneia dintre victime a ajuns după gratii în dosarul cunoscut sub numele de crimele „Babes in the Wood” (Fetițele din pădure, n.r.). Acum, poliția cere scuze pentru ancheta eronată.

Poliția din Sussex a cerut scuze în mod oficial pentru eșecurile din ancheta inițială privind uciderea fetelor de 9 ani, Nicola Fellows și Karen Hadaway, în 1986.

De asemenea, poliția a cerut scuze pentru arestarea greșită a lui Barrie Fellows, tatăl Nicolei, în cadrul unei anchete conexe din 2009.

Agresate sexual și strangulate într-o pădure din Brighton

Elevele au fost agresate sexual și strangulate într-o pădure din Brighton de pedofilul Russell Bishop, care avea 20 de ani la acea vreme.

Cele două dosare au devenit cunoscute sub numele de crimele „Babes in the Wood”, după povestea pentru copii cu același nume.

Russell Bishop a fost încarcerat pentru aceste crime în 2018, la mai bine de 30 de ani după ce a fost achitat la sfârșitul primului proces. Acest lucru s-a datorat unor deficiențe în ancheta poliției.

La finalul primului său proces, în decembrie 1987, din cauza slăbiciunilor cazului prezentat de poliție și procurori și a minciunilor spuse de fosta sa iubită, care a fost ulterior încarcerată pentru sperjur, Bishop a fost achitat.

Acest lucru i-a lăsat libertatea de a răpi, molesta și sugruma o fetiță de 7 ani, în februarie 1990.

Șefa poliției din Sussex, Jo Shiner, a condus o anchetă internă, în urma plângerilor făcute de familii în urma condamnării lui Bishop în 2018.

Fellows fusese arestat de poliția din Sussex sub suspiciunea de a fi distribuit imagini indecente în 2009, însă forțele de ordine au confirmat miercuri că nu există nicio dovadă că acesta ar fi făcut ceva greșit.

Ofițerii care l-au arestat nu știau că acuzațiile fuseseră deja investigate și respinse în 1988.

Poliția aduce un omagiu „forței și demnității” familiilor

Într-o declarație emisă după ce și-a cerut scuze celor două familii, șefa poliției a afirmat: „Uciderea lui Karen și a Nicolei au fost crime oribile care au zguduit comunitatea locală și care încă rezonează și astăzi.

Cu toate acestea, impactul asupra comunității este nesemnificativ în comparație cu impactul pe care aceste crime l-au avut pe viață asupra părinților și familiilor lui Karen și a Nicolei.

„Nu numai că au fost nevoiți să facă față pierderii a doi copii în cele mai rele circumstanțe posibile. După achitarea lui Bishop în 1987, aceștia au făcut o campanie neobosită pentru a se asigura că fiicele lor au primit dreptate, iar Bishop a fost în cele din urmă condamnat în 2018.

De-a lungul anilor, familiile au continuat să se implice în mod constructiv cu Poliția din Sussex și aduc un omagiu puterii, determinării și demnității lor”.

Șefa poliției a declarat că a cerut scuze „oficial și personal” celor două familii pentru eșecurile din ancheta inițială.

Ea a adăugat: „I-am mai cerut scuze tatălui Nicolei, Barrie Fellows, pentru arestarea sa nejustificată din 2009 și pentru suferința și impactul de lungă durată pe care acest lucru l-a avut asupra lui și a familiei sale.

Fac acum o precizare clară: Barrie nu ar fi trebuit să fie arestat. Nu a existat și nici nu există o dovadă că ar fi comis vreo infracțiune”.

Fellows a fost transformat într-un „țap ispășitor”

Într-o declarație emisă prin intermediul poliției din Sussex în urma scuzelor prezentate de poliție, familiile au declarat: „Aceste scuze din partea poliției din Sussex sunt foarte bine primite.

Ne vor ajuta să ne împăcăm cu aspecte pe care nu le-am înțeles niciodată pe deplin, lucruri pe care le-am suspectat întotdeauna, dar care nu au fost niciodată abordate.

Mai sunt încă multe răspunsuri de căutat în legătură cu eșecurile din 1987, dar rolul pe care poliția din Sussex a trebuit să îl joace în erorile inițiale ale justiției a primit acum un răspuns și apreciem modul deschis și autentic în care au fost prezentate scuzele.

Suntem deosebit de ușurați de faptul că tatăl Nicolei, Barrie Fellows, a fost, de asemenea, pe deplin exonerat de orice abatere. Barrie a fost transformat în țap ispășitor public, în timp ce viața lui și a familiei sale, era deja în bucăți.

Aceste scuze din partea poliției din Sussex pentru arestarea sa nedreaptă îl vor ajuta să meargă în sfârșit mai departe. Numele său a fost reabilitat pe bună dreptate și în mod corespunzător”.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *