Produs depistat cu toxine de mucegai în magazine. Dr. Maria Vrânceanu, nutriționist: Pot să apară imediat o serie de tulburări gastro-intestinale, chiar hemoragii (VIDEO)

Produs depistat cu toxine de mucegai în magazine. Dr. Maria Vrânceanu, nutriționist: Pot să apară imediat o serie de tulburări gastro-intestinale, chiar hemoragii (VIDEO)

Dr. Maria Vrânceanu, nutriționist, a comentat cazul produslui depistat cu toxine de mucegai, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a avertizat că în cazul persoanelor care ar consuma produse cu patulină „pot să apară imediat o serie de tulburări gastro-intestinale manifestate cu vărsături, ulcerații, chiar hemoragii”.

Afirmația vine în contextul în care Dr. Oetker a anunțat că a retras din magazine unul dintre popularele sale deserturi, „Smoothie bowl cu căpșuni, banane, aronia și semințe de in”, ca urmare a faptului că în acesta au fost descoperite toxine de mucegai, potrivit Ziuaconstanta.ro.

 

Dr. Maria Vrânceanu, pe B1 TV, despre cazul produsului depistat cu toxine de mucegai

 

Întrebat care sunt riscurile pentru sănătate dacă este să consumă un produs cu toxine de mucegai, dr. Maria Vrânceanu a explicat: „Depinde cât de intensă este expunerea. De exemplu, dacă ingerăm aceste produse care conțin această toxină, avem o problemă, în sensul că pot să apară imediat o serie de tulburări gastro-intestinale manifestate cu vărsături, ulcerații, chiar hemoragii. Poate să apară emifzemul. Pot să apară o serie de stări alergice”.

„În general, aceste probleme se pot rezolva sub supraveghere medicală, dar dacă vorbim despre o expunere care este prelungită, deci despre o expunere cronică, în cazul acesta vorbim de imuno-toxicitate, geno-toxicitate, acest compus fiind și teratogen și putând să producă chiar daune la nivelul ADN-ului celular”, a adăugat nutriționistul.

„În general, expunerea populației la această toxină este mai scăzută comparativ cu aflatoxinele, de exemplu, pentru că în general toxina se găsește pe fructele proaspete, merele proaspete, sucul proaspăt de mere. Dacă ați văzut merele când formează riscul acela necrozat, este posibil să găsim acolo patulină”, a mai spus dr. Maria Vrânceanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *