Rafila, după cazul de la spitalul Urziceni: Nu vrem să închidem spitale, trebuie să găsim soluții pentru servicii medicale

Rafila, după cazul de la spitalul Urziceni: Nu vrem să închidem spitale, trebuie să găsim soluții pentru servicii medicale

Ministrul Sănătăţii a vorbit vineri, 4 august, despre proiectul pentru modernizarea bucătăriilor din spitale și a spus că spitalul din Urziceni, unde o femeie de născut în stradă, ar trebui reorganizat, pentru că unele servicii sunt acordate doar în teorie.

„Ce am făcut la Urziceni, am făcut o evaluare. Structura spitalului e una, iar serviciile medicale pe care le oferă spitalul sunt alta. Trebuie să găsim un mecanism prin care să existe și responsabilitatea proprietarului”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

Rafila a declarat că nu vor fi închise spitale, însă trebuie găsite soluţii pentru ca oamenii să beneficieze de servicii medicale de calitate.

„Vreau să fie foarte clar: nu vrem să închidem spitale, dar să reconverteşti spitale în unităţi medicale care oferă servicii medicale, de exemplu ambulatorii, spitalizare de zi, este cu totul şi cu totul altceva. Până la urmă, cred că cetăţenii din Urziceni au nevoie de servicii medicale. Pentru că am văzut ce le oferă spitalul. Atunci, dacă acolo se poate dezvolta, pentru că au echipamente, au oameni care ar putea să lucreze acolo în două ture şi să ofere investigaţii medicale, diagnostic şi tratament”, a adăugat Rafila.

Potrivit acestuia, oamenii au nevoie de servicii medicale şi „nu de un loc unde să se ducă, dar să nu găsească pe nimeni”.

Întrebat cum comentează decizia suspendării managerei spitalului din Urziceni, Alexandru Rafila a răspuns:

„Este decizia celui care a încheiat contract de management cu acest manager, nu cunosc instituţia suspendării managerului. Eu personal nu o cunosc. Cred că totuşi trebuie să insistaţi încât aceşti oameni care conduc oraşul Urziceni să îşi asume nişte responsabilităţi”, a răspuns ministrul Sănătății.

Luni dimineață, 31 iulie, o tânără de 24 de ani a născut pe trotuarul din fața spitalului Urziceni.

Familia tinerei a declarat pentru Libertatea că asistenta i-a reproșat femeii că n-a chemat ambulanța, la 112, pentru a fi dusă la Slobozia. DSP a făcut un control la spitalul din Urziceni, iar în urma verificărilor a constantat că tânăra nu a fost consultată de medicul de gardă de la Spitalul Urziceni, care nici măcar nu a fost anunțat de asistentă despre caz.

În raportul întocmit de DSP, se precizează că la momentul controlului secția Obstetrică-Ginecologie este nefuncțională. În urma controlului, managerul și asistenta de gardă au fost amendați cu câte 4.000 de lei, iar medicul de gardă cu 3.000 de lei.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *