Raport despre modul în care este distrusă jungla tropicală: „Pierdem 11 terenuri de fotbal în fiecare minut”

Potrivit unui raport publicat marți, 27 iunie, de Institutul Mondial de Resurse (WRI) din Washington, aproximativ 4,1 milioane de hectare de junglă tropicală, o pădurea echivalentă cu suprafața Elveției. au fost distruse în întreaga lume în 2022, relatează Blick.

Defrișările necontrolate și incendiile sunt „principalele cauze ale pierderii a 11 terenuri de fotbal în fiecare minut”, potrivit calculului WRI.

Pădurile tropicale din Brazilia (America de Sud) și din Republica Democratică Congo (Africa Centrală) continuă să fie deosebit de grav afectate.

Pierderea pădurilor a crescut cel mai mult în Ghana (vestul Africii), Bolivia (America de Sud) și Angola (sud-vestul Africii). 

În total, anul trecut, a fost distrusă cu zece la sută mai multă junglă tropicală decât în ​​2021, când cifra estimată era de 3,75 de milioane de hectare.

Cu ajutorul platformei Global Forest Watch, numeroase organizații de conservare a naturii, sub îndrumarea WRI, observă, din 2014, schimbările în peisajele forestiere din întreaga lume, folosind, printre altele, tehnologia satelitară.

WRI a compilat raportul împreună cu cercetători de la Universitatea din Maryland.

Pădurea primitivă, adică pădurea naturală în mare parte neatinsă de oameni, are o importanță deosebită pentru conservarea biodiversității și este deosebit de importantă pentru stocarea dioxidului de carbon.

Autorii studiului au calculat că zona distrusă în 2022 a eliberat 2,7 miliarde de tone de CO2. Acest lucru corespunde aproximativ cu emisiile anuale de la combustibilii fosili din India.

În ultimele două decenii, doar de trei ori suprafața totală distrusă a junglei tropicale a fost mai mare (2016, 2017, 2020).

Institutul Mondial de Resurse este un think tank american specializat în probleme de mediu fondat în 1982.

Este alcătuit din peste 100 de oameni de știință, experți politici și financiari și analiști. Scopul WRI este de a găsi mijloace practice menite „să concilieze” protecția mediului și dezvoltarea economică.

Foto: Profimedia

 

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *