Rețetă de salată orientală cu maioneză. Ce să mai adaugi pentru un gust desăvârșit

Rețetă de salată orientală cu maioneză. Ce să mai adaugi pentru un gust desăvârșit

Salata orientală reprezintă unul dintre cele mai simple și gustoase preparate cu cartofi, care poate fi pregătită într-un timp relativ scurt și adaptată la preferințele fiecăruia. De asemenea, acest preparat poate fi gătit atât pentru perioada postului, cât și de dulce, adăugând maioneză. Maioneza îi oferă un gust delicios salatei orientală și contribuie la obținerea unei compoziții omogene. Cu toate acestea, pentru a beneficia de un gust excepțional, trebuie să ținem cont de mai multe sfaturi. 

Descoperă din rândurile următoare cum să prepari cea mai bună salată orientală cu maioneză și castraveți murați și află ce trucuri poți să pui în practică pentru a transforma acest preparat relativ simplu într-o adevărată delicatesă culinară.

Rețetă de salată orientală cu maioneză și castraveți murațiIngrediente:4-5 cartofi (în funcție de mărimea lor)3 castraveți murați;o ceașcă de măsline negre fără sâmburi;o ceapă roșie;sare și piper după gust;pătrunjel verde;oțet balsamic;ulei de măsline.Un medic trage semnalul de alarmă: Aceste legume îngroașă sângele. Cazurile în care trebuie să le eliminăm din alimentație

Pentru maioneză ai nevoie de următoarele ingrediente

un ou;ulei;o lingură de muștar;o linguriță de suc de lămâie.Mod de preparare:

Acum că avem toate ingredientele la dispoziție, este momentul să ne apucăm de treabă. 

Pasul unu costă în punerea la fiert a cartofilor cu coajă. Aceștia trebuie spălați bine și apoi puși într-o oală cu apă caldă și lăsați să fiarbă până când coaja începe să se desprindă de pe ei sau trec testul scobitorii.

Între timp, puteți să tăiați legumele. Castraveții murați se taie în cubulețe mai mari, iar măslinele, fie le tăiați pe jumătate, fie le puteți lăsa întregi, în funcție de preferințe.

Piața este invadată de legume contaminate. Ce trucuri folosesc producătorii. Sfaturi de la legumicultori pentru a face diferența

Ceapa, la rândul său, se poate tăia rondele.

După ce ați tăiat legumele, este momentul să ne apucăm de maioneză. Poți să faci maioneza fie dintr-un gălbenuș fiert sau un gălbenuș crud. Dacă alegi să folosești un gălbenuș fiert, amestecă bine astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Pune gălbenușul într-un bol și adaugă o lingură de muștar și o linguriță de suc de lămâie. Amestecă bine până când ingredientele se incorporează și picură treptat ulei.

După ce uleiul s-a incorporat, mai poți să adaugi până când obții cantitatea dorită și o consistență cremoasă a acesteia. 

Citește continuarea aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *