Rusia a pregătit 800 de rachete în Crimeea, spune Ucraina. Care este planul iminent al Kremlinului

Rusia a pregătit 800 de rachete în Crimeea, spune Ucraina. Care este planul iminent al Kremlinului

„Rachetele de tip Kalibr sunt concentrate acolo, iar rachetele de tip Onyx sunt, de asemenea, lansate din Peninsula Crimeea”, au explicat oficialii ucraineni, citați de Business Insider.

Ucraina trebuie să se pregătească pentru noi atacuri aeriene din partea Rusiei în această iarnă, informațiile Kievului sugerând că Moscova a depozitat 800 de rachete în Crimeea pentru a lovi infrastructura civilă ucraineană.

Rusia a folosit din plin această tactică iarna trecută, lovind în mod special infrastructura ucraineană care asigură alimentarea cu apă și energie.

„Știm că inamicul are un centru puternic de resurse militare desfășurate în Peninsula Crimeea”, a declarat Natalia Humeniuk, purtătoare de cuvânt a Comandamentului militar de sud al Ucrainei, citată de publicația The Kyiv Post.

„Rachetele de tip Kalibr sunt concentrate acolo, iar rachetele de tip Onyx sunt, de asemenea, lansate din Peninsula Crimeea. Inamicul acumulează potențial – acest lucru este evident”, a adăugat ea.

Familia de rachete „Kalibr” include modele antinavă, antisubmarin și de atac terestru care pot fi lansate de pe nave, submarine și avioane.

Rachetele au o rază de acțiune de 1.500-2.500 de kilometri și sunt ghidate cu precizie, folosind navigația prin satelit. Acestea pot transporta un focos convențional de aproape 1.000 de kilograme.

„Vorbim despre pregătirea a peste 800 de rachete, în total, pentru a fi folosite de inamic pentru etapa terorii energetice”, a declarat Humeniuk.

Ministerul Energiei de la Kiev a avertizat anterior că Rusia urmărește să atace instalațiile energetice ale Ucrainei prin lansarea unor lovituri semnificative, potrivit The Kyiv Post. Iar într-un discurs video postat pe 12 noiembrie, președintele Volodimir Zelenski a avertizat la rândul său că Ucraina trebuie să se pregătească pentru probabilele atacuri rusești asupra infrastructurii critice.

Pe măsură ce războiul din Ucraina se îndreaptă spre cea de-a doua iarnă, mișcările teritoriale de pe front ar putea fi limitate, au avertizat analiștii. Jack Watling, un expert în război terestru, a scris că Ucraina trebuie însă să își mențină sistemele de apărare aeriană în alertă pe tot parcursul iernii, pentru a preveni loviturile devastatoare ale Rusiei,

În acest timp, Ucraina va încerca să profite de condițiile de iarnă, care de obicei încetinesc luptele, pentru a tăia lanțurile de aprovizionare ale forțelor rusești și pentru a le forța să se retragă de pe pozițiile consolidate în prezent.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *