Satul din România de care s-au îndrăgostit turiștii străini. Aici se prepară cea mai bună ciorbă de miel, iar peisajul e unul unic

Satul din România de care s-au îndrăgostit turiștii străini. Aici se prepară cea mai bună ciorbă de miel, iar peisajul e unul unic

Satul din România de care s-au îndrăgostit turiștii străini a devenit extrem de popular peste hotare. Chiar și așa, puțini români au auzit de el ori despre tradițiile care sunt urmate aici în fiecare an.

Satul din România de care s-au îndrăgostit turiștii străini

România are numeroase locuri încărcate de tradiții, dar și de obiceiuri. Iar turiștii străini care ajung des la noi în țară le cunosc deja foarte bine. Exemplu este chiar ceea ce se întâmplă în acest sat din România.

Coşteiu de Sus poate fi destinația anului de Paște. Aici sunt preparate numeroase rețete tradiționale, una mai delicioasă ca alta. Iar vedeta este chiar celebra ciorbă de miel, care nu poate fi comparată cu nimic altceva.

Iar Emilia Popa din Coşteiu de Sus este cea care a devenit cunoscută și peste granițe. Femeia a câștigat mai multe premii europene cu proiectul “Mic Dejun la Margina”, iar acest lucru i-a adus notorietate.

Se pare că turiștii străini s-au îndrăgostit de satul din România în care aceasta se află. Toată lumea vrea să vină aici pentru mâncăruri delicioase, dar și pentru peisajele de poveste din zonă.

Iar printre specialități se numără sarmalele de post cu semințe de dovleac, dar și pasta de leurdă. De asemenea, celebra ciorbă de miel face și ea parte din acest meniu, iar o mulțime de oameni vin pentru a o degusta.

Totul este atent ales, povestește doamna Emilia. În același timp, preparatele sunt făcute până la cele mai mici detalii, astfel încât compoziția finală să fie cu adevărat una unică, dar și delicioasă.

Emilia Popa, secretul pentru o ciorbă de miel delicioasă

“Vin turişti din ţară şi din străinătate. Mâncărurile de post, verdeţurile plac tare mult. Am organizat, recent, şi primul brunch de post cu sarmale de post, ciorbă de salată, ciorbă de urzici, pastă de leurdă, chiftele de ciuperci, de soia, tocăniţă de soia. Ca dulciuri pregătim prăjituri cu bulion, cu mere, clătite pufoase cu apă minerală cu dulceţuri.

Apa din sat are particule de aur, după ce a fost construit un foraj pentru canalizare şi au ajuns la o pânză freatică bogată în particule de aur. Sarmalele de post le fac cu făină de dovleac. Măcinăm seminţele de dovleac prin râşniţă, iar făina o punem în ceapa prăjită, prăjim coji de pâine şi o tocăm foarte mărunt, apoi adaug piper, sare, orez, cimbru. În loc de carne pun făina de dovleac, să lege compoziţia“, a dezvăluit Emilia Popa, pentru Agerpres.

În satul din România de care s-au îndrăgostit turiștii străini se găsește și cea mai bună ciorbă de miel. Doamna Emilia povestește că este atentă la fiecare ingredient și tocmai din acest motiv, preparatul său este unul deosebit.

Totodată, ea a prezentat și cele mai interesante trucuri pentru o ciorbă de miel reușită. Se pare că smântâna, zeama de lămâie, dar și leușteanul pot face minuni. Pentru ea, leușteanul e de altfel ”regele ciorbei”.

”Ciorba de miel o gătesc la fel ca orice ciorbă, dar nu trebuie să lipsească leuşteanul, care rămâne regele ciorbei. Spăl foarte bine carnea de miel, măruntaiele, capul, apoi le fierb cu legumele.

Las să fiarbă la foc mic, după primul clocot. La final, când carnea se desprinde de os, adaug leuşteanul tocat, zeama de lămâie şi se drege ciorba cu smântână”, ne explică reţeta Emilia Popa.

În satul din România de care s-au îndrăgostit turiștii străini se găsesc și dulciuri pe măsură. De asemenea, peisajele sunt și ele de-a dreptul spectaculoase. Astfel, cine ajunge în Coşteiu de Sus poate avea parte de o experiență memorabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *