Sezonul căpușelor a început cu cel puţin o lună mai devreme în Arad. Care este motivul

Sezonul căpușelor a început cu cel puţin o lună mai devreme în Arad. Care este motivul

Pe fondul vremii călduroase, sezonul căpuşelor a început cu cel puţin o lună mai devreme, au constatat medicii din Arad.

 

Pacienţi cu înţepături, de la jumătatea lunii februarie

 

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au declarat, joi, pentru Agerpres, că de la jumătatea lunii februarie au început să apară pacienţi cu înţepături, ceea ce este neobişnuit faţă de anii anterior.

„Am avut pacienţi încă din a doua parte a lunii februarie, care s-au prezentat în Unitatea de Primire Urgenţe, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. De obicei, pacienţii care necesitau îngrijiri medicale, ca urmare a înţepăturilor de căpuşe, se prezentau în urgenţe începând cu sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, odată cu încălzirea vremii”, a afirmat purtătorul de cuvânt al spitalului, Simina Roz.

 

Căpuşele s-au dezvoltat mai repede pe fondul vremii calde

 

Biologul Gabriel Herlo a declarat, pentru sursa citată, că în acest an căpuşele s-au dezvoltat mai repede pe fondul vremii calde.

„Vremea a fost neobişnuit de caldă începând cu luna februarie, iar asta a condus şi la apariţia căpuşelor mai devreme”, a spus biologul.

 

Simptomele și semnele unei mușcături de căpușă

 

Amintim că, simptomele unei mușcături de căpușă pot varia de la un caz la altul, dar există câteva semne comune care pot ajuta la identificarea acesteia. Unul dintre primele semne ale unei mușcături de căpușă este prezența insectei pe piele. Căpușa se poate atașa de orice zonă a corpului, dar preferă zonele calde și umede, precum axilele, zona inghinală și spatele genunchilor.

După ce căpușa se atașează de piele, este posibil să apară o ușoară roșeață, mâncărime sau umflare în zona mușcăturii. Aceste simptome pot varia în funcție de sensibilitatea fiecărei persoane la mușcătura de căpușă. Dacă mușcătura de căpușă a transmis o infecție, cum ar fi boala Lyme, simptomele pot apărea la câteva zile sau săptămâni după mușcătură. Printre aceste simptome se numără febra, durerile de cap, oboseala, durerile musculare și articulare, și erupția cutanată caracteristică în formă de țintă (eritem migrator).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *