Sindromul bradului de Crăciun. Ce este și cum te poate afecta

Sindromul bradului de Crăciun. Ce este și cum te poate afecta

În unele cazuri, poate apărea, însă, alergia la pomul de Crăciun care prezintă simptome ca strănut, nas înfundat, ochi umezi, erupții cutanate sau respirație șuierătoare, potrivit Advanced Sinus and Allergy Center. Iată ce trebuie să faci pentru a te bucura în continuare de pomul de Crăciun, fără simptomele supărătoare ale acestei alergii, potrivit Click!Sănătate.ro.

Ce cauzează, de fapt, alergia

Este bine să știi faptul că majoritatea celor care prezintă sindromul pomului de Crăciun nu sunt alergici la bradul în sine, ci la substanțele pe care brazii le pot conține. De exemplu, terpenele, compușii care conferă acel miros plăcut de brad, pot cauza uneori alergii. Alți factori cu potențial alergenic sunt polenul sau praful care se pot regăsi pe bradul din casa ta. De asemenea, American Christmas Tree Association atrage atenția asupra faptului că pomii de Crăciun pot transporta până la 50 de tipuri de mucegai și pot crește numărul de spori de mucegai dintr-un apartament de peste șase ori. Cu cât pomul rămâne mai mult în casă, cu atât numărul sporilor de mucegai are șanse să crească.

Ce e de făcut

Înainte de a lua bradul în casă, spală-l cu furtunul pentru a înlătura urmele de polen, praf sau alți factori cu potențial alergenic. Lasă-l apoi să se usuce afară sau într-un loc acoperit și curat. Procedează astfel atât în cazul în care ai optat pentru un brad natural cât și dacă ai ales un brad artificial. Acordă, de altfel, o atenție sporită la decorațiunile de Crăciun, ștergându-le periodic de praf. Poți împodobi bradul utilizând mânuși pentru a nu te înțepa și pentru a evita apariția de erupții cutanate.

În cazul în care simptomele alergiei persistă, prezintă-te la medicul specialist alergolog pentru a identifica exact cauza alergiei (polen, praf, mucegai etc.) și pentru a primi tratamentul necesar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *