Spaniolii revoltați pe turiști: „Duceți-vă acasă!” Traseul unui autobuz din Barcelona a fost scos din aplicații

Spaniolii revoltați pe turiști: „Duceți-vă acasă!” Traseul unui autobuz din Barcelona a fost scos din aplicații

Spaniolii se revoltă pe turiști, ceea ce a făcut autoritățile să ia măsuri pentru a calma localnicii.

Spania s-a săturat de turiști

„Insulele noastre sunt o comoară care trebuie apărată”, afirmă „Canarias se agota” („Insulele Canare sunt epuizate”), colectivul din spatele acestei mișcări, conform Profit.ro.

Insulele Canare au primit 16 milioane de vizitatori, în 2023, de șapte ori mai multți decât cei 2,2 milioane de locuitori.

Purtătorul de cuvânt al unui ONG-ul spune că resursele locale sunt pre amici pentru a putea susține un număr atât de mare de turiști.

În ultimele săptămâni, tot mai multe mișcări „anti-turistice” au apărut pe rețelele de socializare, în care sunt incluse și alte părți ale Spaniei.

Centrul turismului „sol yp playa” (soare și plajă) din Andaluzia, Malaga, a lipit autocolante cu sloganuri neprietenoase pe pereții unităților de cazare: „Aici a fost casa mea”, „Pute a turiști”, „Duceți-vă acasă”, sunt unele dintre mesaje.

Și în Barcelona și Insulele Baleare sunt revolte. Activiștii au montat panouri false la intrarea pe anumite plaje prin care avertizează asupra riscului de căderi de pietre sau înțepături de meduze pentru a speria turiștii.

Locuitorii sunt nemulțumiți și de faptul că turiștii se cazează la periferia orașelor din cauza prețurilor mari din centru, ceea ce duce la poluare fonica și de mediu.

Catalonia se confruntă cu secetă de trei ani, iar rezervoarele de apă sunt solicitate din cauza hotelurilor de pe Costa Brava. Autoritățile au plasat toată regiunea în stare de urgență de la începutul lunii februarie.

Vicepreședintele organizației patronale Exceltur a transmis că sectorul turistic nu își dorește să bată niciun record de vizitatori, ci vrea ca populația să fie mai „ binevoitoare față de afacerea (lor) decât a fost până acum”.

Eliminarea autobuzelor și ștergea cartierelor de pe hartă

În Barcelona, încă din 2010, turiștii s-au impus împotriva turismului excesiv, dar după pandemie, disperarea după turiști a crescut. Între timp, țara și-a revenit din punct de vedere turistic, iar în acest an experții se așteaptă la noi recorduri turistice.

Din această cauză s-au impus multe restricții turiștilor. În San Sebastian, de la sfâșitul lunii martie, sunt limitate grupurile turiștilor în centrul orașului la 25 de persoane.

Sevilla a transmis, tot la finalul lunii martie, că ar putea cere turiștilor să plătească accesul la Plaza de Espana.

Barcelona a eliminat de pe Google Maps traseul unui autobuz foarte popular în rândul turiștilor și I l-au redat localnicilor.

Locuitorii din cartierul La Salut, din Barcelona, îți doresc ștergerea acestuia de pe hartă pentru a împiedica turiștii să-l viziteze.

Aceștia se plâng că întârziau mereu acasă pentru că autobuzul 116 erau plin de turiști care mergeau să viziteze Parcul Guell, fiind a doua cea mai mare atracție turistică din Barcelona, după Sagrada Familia. Acum, autobuzul este doar pentru localnici.

Dar, turismul reprezintă 12,8% din PIB-ul Spaniei și 12,6% dintre locurile de muncă din țară, ceea ce înseamnă că pentru foarte multe familii acest sector este deosebit de important.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *