SUA avertizează: Rușii vor să fraudeze alegerile din Europa. Cum plănuiește Kremlinul să destabilizeze România

SUA avertizează: Rușii vor să fraudeze alegerile din Europa. Cum plănuiește Kremlinul să destabilizeze România

Rusia deschide un nou front de luptă la alegerile din 2024 – destabilizarea Europei și a Americii. 

Autoritățile SUA au publicat o evaluare a serviciilor de informații americane trimisă în peste 100 de țări. Aceasta constată că Moscova folosește spioni, social media și mass-media de stat rusă pentru a eroda încrederea publicului în integritatea alegerilor democratice.

„Informațiile noastre indică faptul că înalți oficiali guvernamentali ruși, inclusiv Kremlinul, văd o miză importantă în acest tip de operațiune de influență și o percep ca fiind eficientă”, se afirmă în raport.

Un înalt oficial al Departamentului de Stat a transmis, sub condiția anonimatului, că Rusia a fost încurajată să-și intensifice operațiunile de influență electorală după succesul său în amplificarea dezinformării despre alegerile din SUA din 2020 și din timpul pandemiei.

Klaus Iohannis, avertisment sumbru înainte de alegerile din 2024: „Să rămânem vigilenți în fața curentelor EXTREMISTE”

Rusia desfășoară de multă vreme operațiuni pentru a degrada încrederea publicului în integritatea alegerilor. The Hill scrie că alegerile din 2024 ar putea să fie sfârșitul democrației, așa cum o știm noi și face o analiză a scenei politice din SUA. 

Conform revistei americane, principalele linii de operare ale Kremlinului sunt:

Dezinformare: Aproape trei din 10 americani – și 68% dintre republicani – spun că încă cred că Trump a câștigat alegerile, chiar dacă toate dovezile demonstrează contrariul.

Ramona Bădescu a intrat în AUR, dar este împotriva tradițiilor susținute de partid

Factorul infracțiunii: Trump se confruntă cu 91 de acuzații de fraudă în patru dosare penale care includ infracțiuni fundamentale împotriva democrației. E posibil ca alegătorii să nu știe până în ziua alegerilor dacă Trump este un infractor condamnat a cărui principală motivație ar putea fi câștigarea președinției, astfel încât să se poată ierta.

Neîncredere în sistem: alegătorii nu au încredere în Colegiul Electoral. Istoria recentă a SUA a dat președinția de două ori candidaților care au pierdut votul popular. Așa a învins-o Trump pe Hillary Clinton în 2016. Acum, 65 la sută dintre americani doresc ca votul popular să decidă președinția.

Pierderea încrederii în democrație: cercetările opiniei publice arată că încrederea în democrație și în guvern este peste tot pe hartă, peste 60% dintre americani raportând că au puțină încredere în viitorul sistemului politic. 77 la sută cred că țara se mișcă în direcția greșită; 52 la sută sunt de acord că „cele mai bune zile ale Americii au trecut”

S-au emis citațiile pentru cei implicați în jaful de un miliard de euro. Când vor ajunge Cîțu, Voiculescu și Mihăilă în fața justiției

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *