Suedia şi Italia îl susţin pe Mark Rutte la NATO. Cine a mai rămas cu Iohannis?

Rmag Breaking News

Suedia şi Italia îl susţin pe premierul olandez Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO, informează joi agenţiile de presă străine.

Prim-ministrul suedez Ulf Kristersson a justificat decizia guvernului de la Stockholm, declarând că Rutte „este un lider înţelept cu o experienţă solidă”. Într-un comunicat preluat de Reuters, el a adăugat că, „în vremuri caracterizate de incertitudini sporite şi de o situaţie în degradare a politicii de securitate, este nevoie de o NATO solidă, care prin descurajare şi apărare să contribuie la securitatea tuturor aliaţilor şi la promovarea păcii şi a libertăţii”.

În acelaşi sens s-a pronunţat şi ministrul de externe italian Antonio Tajani, citat de ANSA: „Am discutat ieri despre viitorul secretar general şi ne-am reafirmat poziţia, care este în favoarea prim-ministrului olandez Mark Rutte”, a spus el cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor de externe din NATO.

Şeful diplomaţiei Italiei a arătat că „există o largă majoritate” în favoarea lui Rutte, dar „va trebui să aşteptăm răspunsurile Turciei, României şi Ungariei, care susţin candidatura preşedintelui român Klaus Iohannis”. „Dar sper că putem ajunge la un acord”, a adăugat el.

 

The post Suedia şi Italia îl susţin pe Mark Rutte la NATO. Cine a mai rămas cu Iohannis? appeared first on Cotidianul RO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *