Țara care încă mai suferă în urma Primului Război Mondial și în 2024. Oamenii nu au învățat nimic din asta

RMAG news

Zonele roșii din Franța sunt mărturii evidente ale impactului devastator al Primului Război Mondial asupra mediului și sănătății umane în această țară.

Ce sunt zonele roșii din Franța

Acestea sunt foste câmpuri de luptă atât de afectate și poluate de război încât, chiar și după mai bine de un secol de la încheierea ostilităților, ele rămân improprii pentru locuire sau chiar pentru agricultură.

Primul Război Mondial a fost un război industrial de proporții, care a adus inovații militare precum tancurile și gazele toxice.

În bătălia asupra orașului Verdun din 1916, de exemplu, au fost lansate aproximativ 60 de milioane de obuze, dintre care 15 milioane nu au explodat la momentul potrivit. Acestea au transformat terenurile în zone devastate și pustii, făcându-le improprii pentru orice formă de viață.

Zonele roșii, denumite astfel din cauza gravității distrugerii suferite, au fost complet devastate de război. Acestea au fost clasificate în funcție de gradul de distrugere, iar eforturile de recuperare au inclus îndepărtarea muniției neexplodate și a cadavrelor.

Cu toate acestea, chiar și în prezent, aceste zone sunt strict interzise pentru locuire și agricultură din cauza riscului ridicat pentru sănătate și siguranță.

Aproximativ 100 de kilometri pătrați afectați de Primul Război Mondial, iar oamenii nu au învățat nimic

Până în prezent, aproximativ 100 de kilometri pătrați de teren rămân afectați, iar eliminarea completă a muniției neexplodate ar putea dura sute de ani.

În plus, poluarea solului cu metale grele și substanțe chimice persistă, de asemenea, afectând calitatea apei și a solului. Acest lucru generează riscuri continue pentru sănătatea umană, dar în egală măsură și pentru mediu.

Zonele roșii din Franța rămân semnale de alarmă ale tragediei și impactului persistent al Primului Război Mondial. Ele reprezintă un avertisment privind costurile pe termen lung ale războiului și necesitatea de a proteja mediul și sănătatea în timpul conflictelor armate.

Totuși, din câte se poate observa în zilele noastre, omenirea nu pare să fi învățat nimic din greșelile trecutului, astfel că războaiele continuă să se întâmple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *