Testele cu rachete nucleare ale rușilor au fost un eșec – Serviciile de Informații Ucrainene

Testele cu rachete nucleare ale rușilor au fost un eșec – Serviciile de Informații Ucrainene

Rusia a efectuat recent teste nereușite cu rachete balistice cu capacitate nucleară Yars și Bulava, ceea ce indică probleme serioase în ceea ce privește capacitățile de livrare a armelor nucleare ale Moscovei, au declarat serviciile de informații militare ucrainene (HUR) la 4 noiembrie, scrie The Kyiv Independent.

În timpul unui test de lansare a rachetei RS-24 Yars la 1 noiembrie, proiectilul lansat de la un cosmodrom din regiunea Arkhangelsk spre Kamceatka a deviat de la curs, a declarat HUR.

Potrivit serviciilor de informații militare, un test anterior al rachetei Yars din 25 octombrie, prezentat de Moscova ca fiind un succes, a întâmpinat probleme similare.

Rachetele balistice intercontinentale (ICBM) Yars, cu o rază de acțiune de până la 12.000 de kilometri și capabile să transporte mai multe focoase, reprezintă principala componentă terestră a forțelor nucleare strategice ale Rusiei.

Testul de lansare la 25 octombrie a unei rachete RSM-56 Bulava, care are o rază de acțiune de până la 10.000 de kilometri, de pe un submarin, a fost de asemenea un eșec, a precizat HUR, fără a detalia natura eșecului raportat.

Serviciile de informații au atras atenția asupra întârzierilor repetate în adoptarea Sarmat, o rachetă balistică intercontinentală cu o rază de acțiune declarată de până la 18.000 de kilometri, care a fost adoptată în serviciu în acest an.

Analiza HUR a evidențiat deficiențele Sarmat în depășirea apărărilor antirachetă în comparație cu predecesorul său, ICBM RS-20 Voyevoda.

Rusia ar fi întâmpinat, de asemenea, provocări în modernizarea componentei aeriene a forțelor sale nucleare. Introducerea unui nou Tu-160M2, planificată pentru 2023, a fost amânată pentru o dată ulterioară din cauza unor probleme de producție a motoarelor, a precizat HUR.

Serviciile de informații militare au concluzionat că dificultățile Rusiei în modernizarea capacităților sale nucleare provin din sancțiunile occidentale și din deficiențele capacităților științifice, tehnologice și industriale ale țării.

La începutul acestei săptămâni, Rusia s-a retras în totalitate din Tratatul de interzicere totală a testelor nucleare (CTBT), se pare că pentru a obține o „poziție de egalitate” cu SUA, care a semnat, dar nu a ratificat documentul.

Kremlinul și mass-media de stat rusești folosesc adesea amenințări voalate sau deschise cu un atac nuclear împotriva națiunilor rivale, inclusiv Ucraina sau țările occidentale.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *