Top 10 cele mai vândute titluri ale Editurii Arthur în luna noiembrie

Top 10 cele mai vândute titluri ale Editurii Arthur în luna noiembrie

De la vechii zei și eroi ai Greciei antice la cele mai fresh personaje contemporane, toate își găsesc locul în paginile celor mai bine vândute cărți pentru copii ale Editurii Arthur. Harry Potter, Olguța sau Crăciunozaurul sunt câțiva dintre eroii pe care-i veți întâlni luna aceasta.

Harry Potter: Almanah Vrăjitoresc, J.K. Rowling (trad. Tatiana Dragomir, 10 ani+)

Fiind seria cea mai bine vândută din istorie, cu peste 600 de milioane de exemplare cumpărate în întreaga lume, nu e de mirare că Harry Potter și-a găsit milioane de cititori și în România. Iar Almanahul Vrăjitoresc, ghidul magic oficial al seriei, este un must-have al tuturor fanilor.

„Legendele Olimpului. Zeii”, Alexandru Mitru (il. Andrei Măceșanu, 7 ani+)

Clasicele povești despre zeii Olimpului grecesc repovestite de Al. Mitru și-au găsit chipuri noi în ilustrațiile minunate ale lui Andrei Măceșanu. Zeus însuși, Afrodita, Atena, Eros sau Poseidon sunt personajele care vă vor însoți într-o lume fascinantă

„Crăciunozaurul și Vrăjitoarea Iarnă”, Tom Fletcher (il. Shane Devries, trad. Iulia Arsintescu, 7 ani+)

Cum Crăciunul e aproape, nu putea lipsi din top Crăciunozaurul lui Tom Fletcher, cel mai grozav dinozaur din lume. De data aceasta, el și puștiul William Trundle vor face cunoștință cu Vrăjitoarea Iarnă, o ființă pe cât de puternică, pe atât de fermecătoare.

„Olguța și un bunic de milioane”, Alex Moldovan (il. József Vass, 10 ani +)

Poate cea mai iubită protagonistă din literatura română pentru copii, Olguța revine în topul vânzărilor. Superisteață și cam neîndemânatică, roșcata și câinele ei ochelarist sunt gata să dejoace planurile bunicului său insistent. Și milionar.

„Bătrânul din Lună”, Grace Lin (trad. Alexandra Columban, 10 ani +)

Minli locuiește la poalele Muntelui Neroditor și în fiecare seară pătrunde în lumea miraculoasă a poveștilor spuse de tatăl său. Când totul pare fără ieșire, Minli pleacă spre Muntele Nesfârșit, pentru a-l găsi pe Bătrânul din Lună, cel care îi poate dezlega toate misterele lumii.

„Cartea cu Apolodor”, Gellu Naum (il. Dan Ungureanu, 5 ani +)

Un volum clasic al literaturii române pentru copii, Cartea cu Apolodor ni-l prezintă pe pinguinul tenor Apolodor în călătoria sa în jurul lumii, în căutarea fraților de care-i este atât de dor.

„Legendele Olimpului. Zeii”, Alexandru Mitru (il. Andrei Măceșanu, 7 ani+)

Nu lipsesc din topul lunii noiembrie nici eroii mitologiei grecești, în istoriile repovestite de Al. Mitru și ilustrate de Andrei Măceșanu.

„Pax”, Sara Pennypacker (il. Jon Klassen, trad. Tatiana Dragomir, 12 ani+)

Pax este povestea plină de emoție și forță a doi foarte buni prieteni, puștiul Peter și vulpoiul roșu Pax, care sunt despărțiți de suflul și ororile războiului care pune stăpânire pe lumea lor.

„Povestiri de pe Calea Moșilor”, Adina Popescu (14 ani+)

Colecția de povestiri a Adinei Popescu surprinde universul copilăriei aflat în schimbare: de la anii ’80 ai comunismului plin de lipsuri, la începutul anilor ’90, când se anunță zorii unei libertăți nesperate. Toate trăite în cartierul relativ central al Bucureștiului. 

„Școala pentru Bine și Rău #5: Cristale de timp”, Soman Chainani (trad. Mariana Buruiană și Alex Moldovan, 12 ani+)

Viitorul Pădurii Nesfârșite stă în mâinile Agathei, ale lui Sophie și ale lui Tedros, care trebuie să-l oprească pe Rhian, înscăunat ca rege al Camelotului, din a transforma Binele în Rău și Minciuna în Adevăr.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *