Top 5 cele mai scumpe scene din filme făcute vreodată. Unul dintre ele a fost filmat în 1965 (VIDEO)

Top 5 cele mai scumpe scene din filme făcute vreodată. Unul dintre ele a fost filmat în 1965 (VIDEO)

Hollywood a fost întotdeauna o industrie care a atras bani mari, cu „Epoca de Aur” a industriei cheltuind sume nebunești construind secvențe vaste de cabaret, în timp ce cinematograful contemporan tinde să-și canalizeze toți banii în efecte speciale. Într-adevăr, pentru ca regizorii să-și genereze propriile lumi fantastice și piese de decor frenetice de acțiune, unul, desigur, are nevoie de o mulțime de explozii și imersiune costisitoare în SF.

Cu toate acestea, unii regizori duc acest lucru la următorul nivel, injectând o sumă atât de nebunească de bani în filmele lor, încât o singură scenă scurtă poate ajunge să coste milioane de dolari, scrie Faroutmagazine.

 

Urmărire cu mașini la Roma – Spectre (Sam Mendes, 2010)

 

Franciza emblematică James Bond este cunoscută pentru exploziile sale mărețe, scenele epice și scenele complicate de luptă, așa că nu ar trebui să fie o surpriză prea mare să-l vezi pe spionul britanic pe această listă. Cu toate acestea, un alt lucru pentru care 007 este foarte cunoscut este dragostea lui pentru mașini, regizorul Sam Mendes alegând să-i frângă inima personajului cheltuind cel puțin 32 de milioane de dolari pentru a distruge o mână de vehicule de lux.

Vine momentul în care Bond trece în viteză pe străzile Romei cu un Aston Martin DB5 , încercând să evite capturarea. Cu toate acestea, în eforturile sale violente de a face acest lucru, însumează aproximativ șapte Aston Martin DB10, dându-i lui M o bătaie de cap financiară.

 

Prăbușire a navei – Viteza 2: Cruise Control (Jan de Bont, 1997)

 

Toată lumea își amintește de Speed, cu Keanu Reeves în rolul principal, din 1994. A fost un film care a îmbuteliat perfect energia filmelor de acțiune din anii 1990, cu o intrigă centrală care urmărea un ofițer de poliție care încerca să împiedice explozia unei bombe într-un autobuz de evadare. Cu toate acestea, continuarea sa ciudată, Speed ​​2: Cruise Control din 1997, nu a fost chiar atât de adorată, Sandra Bullock revenind pentru a doua tranșă fără Reeves .

Poate și mai ciudat, totuși, a fost faptul că atât de mulți bani au fost pompați într-o scenă masivă atunci când nava de croazieră se prăbușește în portul St. Martin, cu un moment oarecum scurt folosind o replică a navei de 300 de tone, care a costat un 25 de milioane de dolari de adunat.

 

Cursa de caruri – Ben-Hur (William Wyler, 1959)

 

Fiecare dintre filmele despre care am discutat până acum a fost produs la începutul noului mileniu sau în preajma noului mileniu, pirotehnica grandioasă și efectele speciale crescând costurile de producție. Dar lipsa totală a acestei magii hollywoodiene din epopeea romană a lui William Wyler, Ben-Hur , demonstrează cât de revoluționar a fost cu adevărat acest film, studioul cheltuind 4 milioane de dolari pentru o urmărire magistrală de nouă minute, ceea ce l-a ajutat să câștige „Cea mai bună imagine”.

S-ar putea să nu sune deloc așa de mult, dar luați această cifră și ajustați-o pentru inflație și veți descoperi că costă echivalentul a 34 de milioane de dolari în banii actuali, făcându-l cu ușurință unul dintre cele mai scumpe momente ale cinematografiei.

 

Neo vs. Smiths – The Matrix Reloaded (Lana Wachowski, Lilly Wachowski, 2003)

 

Warner Bros a investit peste 125 de milioane de dolari în film la acea vreme, sperând că va fi un succes sigur. Realizează un total mare de 741,8 milioane de dolari, filmul a fost cu siguranță un succes, dar acest lucru a venit în detrimentul a milioane de dolari cheltuiți pentru efecte speciale.

De fapt, au trebuit să inventeze în întregime efectele speciale folosite în timpul scenei în care Neo preia armata Smiths, cantitatea remarcabilă de CGI având nevoie de o sumă totală de 40 de milioane de dolari pentru a trece peste linie.

 

Bătălia de la Borodino – Război și pace (Sergey Bondarchuk, 1965)

 

S-ar putea să credeți că numărul unu ar fi rezervat pentru ceva precum Războiul Stelelor sau Dune , care utilizează cantități mari de efecte speciale, dar realitatea este că cea mai scumpă scenă de film din toate timpurile merge la Bătălia de la Borodino din adaptarea în patru părți a lui Sergey Bondarchuk. Cartea lui Lev Tolstoi din 1867 Război și pace.

În ciuda faptului că a fost realizat în 1965, Război și pace a avut un buget uimitor de 100 de milioane de dolari, ceea ce se traduce la peste 700 de milioane de dolari atunci când se ajustează pentru inflație. Din acel buget ajustat, numai aproximativ 100 de milioane de dolari au fost folosiți pentru a filma Bătălia de la Borodino, o secvență de o oră care a implicat peste 100.000 de figuranți și este o minune a ambiției cinematografice chiar și după standardele actuale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *