Tudor Chirilă spune ce se întâmplă în culisele „Vocea României”. De ce nu ajung toți concurenții celebri în showbiz: „Există o iluzie”

Tudor Chirilă spune ce se întâmplă în culisele „Vocea României”. De ce nu ajung toți concurenții celebri în showbiz: „Există o iluzie”

Tudor Chirilă e antrenor la „Vocea României”, show-ul difuzat în fiecare vineri la Pro TV. Într-un interviu pentru Fanatik, el a făcut dezvăluiri din culisele emisiunii, a spus ce se întâmplă cu concurenții în spatele camerelor, cât piese au de pregătit, dar și cât de mult muncește întreaga echipă.

Tudor Chirilă a câștigat cu concurenții lui cinci sezoane ale emisiunii „Vocea României”. A pregătit zeci de piese alături de aceștia, a petrecut multe ore la antrenamente și mărturisește că în culisele show-ului există multă muncă, depusă de o echipă mare.

„Vocea României este o producție impresionantă, complexă. Lumea poate nu-și dă seama de nivelul de muncă, de ce se întâmplă într-un termen foarte scurt. Zilele noastre de filmare durează în jur de 12 ore, chiar mai mult.

Pentru tot ce se vede acum în desfășurare, la televizor, s-au terminat audițiile pe nevăzute, care se filmează în două sau trei zile, se iau decizii rapide şi foarte complexe. Nu este simplu să te afli în scaunul ăla, încercând să fii tot timpul echitabil şi corect vizavi de tine, de întoarcerile tale”, explică antrenorul, care își face mereu strategii privind concurenții și melodiile pe care aceștia le vor interpreta, după ce i-a ales în echipa lui.

Tudor Chirilă: „Lucrul meu cu concurenții e partea care m-a ținut atât de mult în show-ul ăsta”

„Pe de altă parte, e nevoie să faci o strategie care să-i ajute pe toți concurenții tăi. E un volum de muncă mare. De exemplu, într-o perioadă foarte scurtă, concurenţii trebuie să învețe foarte multe piese. Fiecare echipă are șapte piese, iar tu, ca show, ca producţie, trebuie să faci 28 de piese într-un timp foarte scurt.

Lucrul meu cu concurenții e partea cea mai frumoasă de la „Vocea României”, este partea care m-a ținut atât de mult în show-ul ăsta, pentru că am posibilitatea să-mi exersez niște valențe pedagogice, într-un loc în care nu am o asemenea responsabilitate cum aș avea într-o școală.

Cred că pentru a fi profesor trebuie să fii extrem de responsabil față de ceea ce le predai unor copii, față de cum le predai acelor copii. E una dintre cele mai grele meserii pe care le cunosc”, dezvăluie Tudor Chirilă.

De ce nu ajung toți concurenții de la „Vocea României” cunoscuți în showbiz

În privința concurenților, Tudor Chirilă explică că e nevoie de multă muncă ca aceștia să devină cunoscuți publicului larg după emisiune. „E important de menționat că există o iluzie… Cum că dacă ai venit la Vocea României și ai avut succes, ai succesul asigurat şi după show. De fapt, nu este așa.

Vocea României este o producție uriașă, care te pune în valoare într-un timp scurt, într-o lumină de superstar. Dar după aceea te întorci la viața adevărată. E ca şi cum viața ta se transformă pentru o lună într-un show frumos, dar apoi trebuie să revii cu picioarele pe pământ și realizezi că lucrurile nu merg chiar atât de simplu cum au mers la Vocea României.

„Trebuie să încerci să-ți construiești tu singur o echipă”

Acolo există o echipă întreagă care este cu ochii pe tine şi este concursul. Emisiunea e difuzată la ore la care ai un public numeros pe care nu-l vei mai avea niciodată. Două milioane de oameni se uită la tine. Iar apoi, concurenții cred că lucrurile pot merge tot așa. Noi nu putem să ținem echipele astea în continuare după Vocea României.

Mai ales că unii dintre concurenți nu au performat la nivelul emisiunii. Sunt câteva excepții. Dar sunt şi mulți cei care nu înțeleg că nu depinde doar de producător, de compozitor sau de manager să ia avânt cariera ta. Depinde mai ales de tine. Așa că da, poți să înveți să lucrezi în echipă, dar apoi trebuie să încerci să-ți construiești tu singur o echipă, să o convingi să-ți stea alături. Prin echipă înțeleg mai multă lume care face muzică sau care te ajută în sens muzical”, a încheiat Tudor Chirilă.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *