Ucraina alocă aproape 35 de milioane de dolari pentru a construi fortificații în regiunile din nord-est care se învecinează cu Rusia și Belarus

Ucraina alocă aproape 35 de milioane de dolari pentru a construi fortificații în regiunile din nord-est care se învecinează cu Rusia și Belarus

Guvernul ucrainean va construi noi fortificații și infrastructură militară în regiunile de nord-est care se învecinează cu Rusia și Belarus, cu aproape 35 de milioane de dolari, a anunțat marți, 15 august, premierul Denis Șmîhal, potrivit Reuters și CNN.

„La cererea administrațiilor militare regionale Harkov și Cernihiv (…) alocăm 911,5 milioane de grivne ucrainene (24,7 milioane de dolari) pentru Harkov și 363 de milioane de grivne (9,8 milioane de dolari) pentru Cernihiv, pentru construcția de structuri de inginerie militară și fortificații”, a transmis Șmîhal, prin intermediul unui comunicat publicat pe Telegram.

Regiunea Cernihiv, care se învecinează cu Rusia și Belarus, a fost parțial ocupată la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, din februarie 2022, dar a fost ulterior eliberată.

Șeful administrației militare din regiunea Harkov, Oleg Sinegubov, a declarat că este recunoscător pentru sprijinul acordat de guvernul ucrainean.

„Capacitatea de apărare rămâne prima și cea mai importantă sarcină comună”, a spus Sinegubov. „La urma urmei, regiunea noastră de graniță suferă în fiecare zi bombardamente constante din partea ocupanților, armata rusă continuă să încerce să străpungă apărarea noastră, iar Forțele Armate ale Ucrainei duc bătălii dificile în fiecare zi”, a precizat guvernatorul din Harkov.

Belarus, cel mai apropiat aliat al Kremlinului, a sprijinit inițial invazia rusă, deschizându-și granițele pentru trupele ruse care mărșăluiau spre capitala Ucrainei, Kiev.

De asemenea, Minskul a pus la dispoziție teritoriul său luptătorilor din grupul de mercenari Wagner, a căror mutare în Belarus a făcut parte dintr-un acord ce a pus capăt tentativei lor de revoltă din luna iunie. Regiunea estică Harkov, care se învecinează cu regiunea rusă Belgorod, este încă parțial ocupată și a fost scena unor lupte active în ultimele săptămâni.

După eliberarea unora dintre teritoriile ocupate, în toamna anului trecut, Ucraina a construit în mod activ apărări la frontierele sale pentru a preveni o nouă invazie. Ea menține o forță semnificativă în nordul țării.

Forțele Moscovei controlează o mare parte din sudul și estul Ucrainei.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *