Un infractor sexual condamnat în Marea Britanie nu are voie să folosească „orice fel de instrumente” ale AI în următorii cinci ani

Un infractor sexual condamnat în Marea Britanie nu are voie să folosească „orice fel de instrumente” ale AI în următorii cinci ani

Un tribunal din Marea Britanie a decis ca un infractor sexual condamnat pentru că a realizat peste 1.000 de imagini indecente cu copii nu are voie să folosească „orice fel instrumente de inteligenţă artificială” în următorii cinci ani, în primul caz cunoscut de acest fel, transmite The Guardian, citată de News.ro.

Bărbatul, pe nume Anthony Dover, în vârstă de 48 de ani, are interdicție „să folosească, să viziteze sau să acceseze” instrumente de generare a inteligenţei artificiale fără permisiunea prealabilă a poliţiei, ca o condiţie a unui ordin de prevenire a vătămării sexuale impus în februarie.

Măsura îi interzice să folosească instrumente precum generatoarele text-to-image, care pot face imagini realiste pe baza unei comenzi scrise şi site-uri web de „nudificare” folosite pentru a face „deepfake” explicite.

Lui Dover, căruia i s-a dat un ordin comunitar şi o amendă de 200 de lire sterline, i s-a ordonat, de asemenea, în mod explicit să nu folosească software-ul Stable Diffusion, care ar fi fost exploatat de pedofili pentru a crea materiale hiperrealiste de abuz sexual asupra copiilor, potrivit înregistrărilor de la o audiere de sentinţă la Curtea de magistrat Poole.

Cazul este cel mai recent dintr-un şir de urmăriri penale în care generarea AI a apărut ca o problemă şi urmează unor luni de avertismente din partea organizaţiilor de caritate cu privire la proliferarea imaginilor de abuz sexual generate de AI.

Săptămâna trecută, guvernul a anunţat instituirea unei noi infracţiuni, care face ilegală falsificarea unor imagini sexuale explicite ale unor persoane de peste 18 ani, fără consimţământ.

Cei condamnaţi riscă urmărirea penală şi o amendă nelimitată. Dacă imaginea este distribuită mai larg, infractorii ar putea fi trimişi la închisoare.

Crearea, deţinerea şi distribuirea de materiale artificiale pentru abuzuri sexuale asupra copiilor era deja ilegală în conformitate cu legile în vigoare din anii ’90, care interzic atât fotografiile reale, cât şi „pseudo” ale tinerilor sub 18 ani. În anii precedenţi, legea a fost folosită pentru a acuza oamenii pentru infracţiuni care implică imagini realiste, cum ar fi cele realizate cu Photoshop.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *