Unul dintre fondatorii AirBnB își oferă casa pe platforma de cazare: „În 16 ani, am găzduit peste 1.000 de oameni”

Unul dintre fondatorii AirBnB își oferă casa pe platforma de cazare: „În 16 ani, am găzduit peste 1.000 de oameni”

Nathan „Nate” Blecharczyk, 40 de ani, unul dintre fondatorii AirBnB, creditat de Forbes cu o avere de 7,9 miliarde de dolari, folosește propria sa platformă pentru a rezerva locuinșe, ba chiar își pune la dispoziție casa pentru utilizatorii serviciilor companiei de cazare ieftină. „Pentru mine, este o modalitate excelentă de a rămâne aproape de ambele părți ale produsului nostru”, spune Nate, într-un interviu pentru puiblicația elvețiană de afaceri Handelszeitung.

Blecharczyk este unul dintre cei mai tineri miliardari americani. Cel mai important proiect al său este platforma Airbnb, pe care a fondat-o împreună cu Brian Chesky și Joe Gebbua. 

Omul de afaceri ocupă în prezent funcția de director de strategie. A reușit să conducă compania prin criza masivă care a lovit industria hotelieră din cauza pandemiei de coronavirus. 

A stat 47 din ultimele 50 de zile în AirBnb

Întrebat în câte cazări AirBnB a stat, Nate a răspuns că „trebuie să fie sute. Uneori rezervate de mine, alteori de soția mea. Numai în ultimele 50 de zile, am petrecut 47 de nopți în 8 sau 9 Airbnb-uri diferite. Sunt cu siguranță un tip activ, îmi place foarte mult și să primesc turiști la mine acasă. De-a lungul a 16 ani, am găzduit peste 1.000 de oameni”.

Spre deosebire de CEO-ul nostru Brian Chesky, nu îmi dezvălui profilul, dar este disponibilă opțiunea de a-mi rezerva casa. Unii oameni sunt surprinși să afle că gazda lor Airbnb este și unul dintre fondatorii platformei. Pentru mine, este o modalitate excelentă de a rămâne aproape de ambele părți ale produsului nostru.

Nathan „Nate” Blecharczyk:

Cazare accesibilă doar cu telecabina

Din cauza prețurilor mari la hotelierii din zonă, Blecharczyk a stat la AirBnb inclusiv când a fost la Forumul Economic de la Davos, în Elveția: „Era un loc atât de drăguț puteai să ajungi acolo doar cu telecabina”.

Antreprenorul a recunoscut că, în perioada pandemiei, „a trebuit să luăm niște decizii dificile, mai ales la început, pentru că industria turismului suferise atât de mult. A trebuit să concediem angajați și nu am putut continua activitatea o perioadă”.

„A fost momentul care ne-a reamintit că gazdele sunt ceea ce înseamnă Airbnb. De atunci, lansăm actualizări ale produselor la fiecare șase luni“, explică el.

„Gazdele oferă o cameră suplimentară în propria casă și sunt, de asemenea, prezenți în timpul șederii dumneavoastră. Așa am început cu Airbnb, dar a fost mai puțin vizibil în timpul pandemiei, deoarece oamenii erau mai puțin interesați de cazare ieftină și mai interesați de confidențialitate. O altă caracteristică nouă a fost Pașaportul gazdei. Înainte de rezervare, oaspeții pot afla cine sunt proprietarii, ce fac sau care sunt hobby-urile lor”, menționează Blecharczyk.

7 milioane de proprietăți și 175 de milioane de imagini sunt acum pe platformă

„Tocmai am lansat un nou serviciu pentru gazdele noastre pe care îl numim Photo Tour. Trebuie să știți că aproximativ 20 sau mai multe fotografii sunt afișate pentru fiecare dintre cele 7 milioane de proprietăți ale noastre. Deci avem un total de 175 de milioane de fotografii. Numai anul trecut, am adăugat peste un milion de oferte noi”, spune miliardarul.

Cu 20 sau mai multe fotografii, este adesea neclar pentru vizitatorii site-ului la ce se uită. Turul foto bazat pe inteligență artificială organizează o proprietate după camere, oferind oamenilor o idee mai bună despre ceea ce se pot aștepta.

Nathan „Nate” Blecharczyk:

Nu este în plan construirea propriilor apartamente

AirBnB plănuia să proiecteze și să-și construiască propriile apartamente. „Este adevărat că nu avem control direct asupra modelului nostru de piață, dar cu sistemul nostru de rating putem încuraja gazdele să se concentreze și mai mult pe oaspeții lor. Aceasta este prioritatea noastră. Construirea propriei proprietăți imobiliare nu este una dintre ele. Gazdele noastre pot face acest lucru dacă doresc”, mai spune Nate.

Platforme precum Booking.com și Expedia sunt concurenții direcți ai AirBnb.

„Nu ne gândim atât de mult la competiție. Ne gândim mai degrabă la o piață neabordată anterior, la tot potențialul care rămâne încă neexploatat. Sunt încă atât de mulți oameni care nu au folosit niciodată serviciul nostru, fie ca gazde sau ca oaspeți. Există încă un potențial uriaș pe care îl putem exploata prin continuarea inovației”, crede afaceristul.

„Plăcinta va deveni din ce în ce mai mare în următorii câțiva ani, pentru toată lumea. Ceea ce ne face unici este că partajarea locuintelor este în centrul a tot ceea ce facem. Și suntem singurii care am construit un întreg segment de afaceri pe această bază”, adaugă Blecharczyk.

„Cu cât devenim mai populari, cu atât vom fi mai integrați în structura de reglementare din fiecare țară”, conchidem Nate.

Airbnb (versiune scurtată a numelui său original, AirBedandBreakfast.com) este companie americană înființată în 2008, la San Francisco. Deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar.

Foto: Hepta

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *