Vaca fără GAZE! Cum ajută ingineria genetică la reducerea poluării prin flatulență

Vaca fără GAZE! Cum ajută ingineria genetică la reducerea poluării prin flatulență

Lupta cu schimbările climatice duce la o premieră mondială în zootehnie. Un fermier din Canada încearcă să folosească genetica pentru a obține vaci care vor elimina mai puțin gaz metan, potrivit Realitatea Plus.

 

Canadianul își încercă norocul cu 107 vaci însămânțate artificial cu o rasă dezvoltată în laborator, care va polua mai puțin. Potrivit oamenilor de știință, această noutate în industrie ar putea reduce semnificativ cantitatea globală de gaz metan emisă de bovine.

 

Compania a început comercializarea materialului genetic în 80 de țări. Noua rasă de vaci produsă în laborator va ajunge în fermele din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii sau Slovacia. Unii oficiali din industria produselor lactate rămân sceptici în privința reproducerii de bovine care elimină mai puțin gaz metan, pentru că animalele ar putea să aibă mari probleme de digestie.

 

Unii fermieri au început hrănirea animalelor cu aditivi pentru a reduce gazele cu efect de seră eliberate în atmosferă. Mai mult, aceste noi furaje nu sunt autorizate în toate statele americane, iar în unele țări acestea sunt foarte scumpe în comparație cu cele clasice.

 

Liderii lumii discută din ce în ce mai nuanțat despre reducerea efectivelor de bovine. Potrivit cercetătorilor, gazele stomacale eliminate în atmosferă de către vite sunt o importantă sursă de poluare cu metan.

 

În Olanda, peste 3 mii de ferme vor fi cumpărate de stat pentru a fi desființate pentru a reduce emisiile de gaz metan. Guvernul de la Haga va cheltui peste 1,5 miliarde de euro pentru acestă măsură, iar peste 500 de milioane de euro vor veni din fonduri europene. Creșterea bovinelor reprezintă 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *