Vișinată făcută în casă. Cea mai bună rețetă de vișinată: câte vișine trebuie să pui pentru tăria optimă

Vișinată făcută în casă. Cea mai bună rețetă de vișinată: câte vișine trebuie să pui pentru tăria optimă

Vișinată făcută în casă – cea mai simplă rețetă de vișinată naturală

Vişinata de casă este, de fapt, un macerat alcoolic, pe bază de fructe şi zahăr. Vă puteţi produce singuri vişinata acasă respectând câteva indicaţii extrem de simple.

Vișinată de casă rețetă:

Ingredientele sunt suficiente pentru o cantitate de 2-2,5 litri de vișinată.

Timp de preparare: 10 săptămâni (cu tot cu perioada de macerare)

Ce se întâmplă în corpul tău când bei un păhărel de vişinată? Nici nu îţi imaginezi ce efect are

Vișinată de casă ingrediente:

3 kilograme vişine1,2 kilograme zahăr600 ml alcool dublu rafinat (87 sau 96 de grade)

Vișinată de casă mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți când pregătiți vișinata de casă este să spălaţi vişinele cu tot cu sâmburi. Aşezaţi apoi fructele și zahărul în straturi într-o damigeană.

Acoperiţi gura damigenei cu un tifon legat cu sfoară, pentru a permite fructelor “să respire”, dar să împiedice intrarea insectelor. 

Lăsaţi fructele la macerat timp de 10 zile, la soare, până când zahărul s-a topit şi fructele şi-au lăsat zeama.

Adăugaţi alcoolul peste fructe şi acoperiţi damigeana cu un dop de plută. Lăsaţi alcoolul la macerat pentru minim 8 săptămâni (în mod ideal 3 luni). Strecuraţi vişinata prin tifon şi turnaţi-o în sticle.

Foarte important! Nu adăugaţi alcoolul înainte ca fructele să îşi lase zeama şi zahărul să se topească deoarece veţi distruge vişinata.

Vișinată de casă – cum se păstrează vișinata

La vișinata de casă nu trebuie să folosiţi sticle de plastic. Perioada lungă de macerare va permite alcoolului să împrumute şi gustul plasticului.

Se consideră, în mod eronat, că se pot folosi rachiuri pentru prepararea acestei băuturi. Singura băutură care poate înlocui alcoolul dublu rafinat este o vodcă de foarte bună calitate care, însă, din cauza preţului, va transforma vişinata într-o băutură nepermis de scumpă.

În unele zone, în special din nordul ţării, în județe din Transilvania, se folosesc fructe zdrobite, fără sâmburi. În acest caz, vişinata se serveşte cu tot cu pulpa de fruct aflată în suspensie în alcool. În acelaşi fel se poate obţine şi lichiorul din cireşe negre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *