Visul Maicii Domnului – cartea de care orice creștin trebuie să se ferească. Ce spune unul dintre marii duhovnici

Visul Maicii Domnului – cartea de care orice creștin trebuie să se ferească. Ce spune unul dintre marii duhovnici

Broşura prezintă la început câteva rugăciuni obişnuite ale Bisericii dar adaugă şi un “text” despre care se crede că ar fi fost trimis de Dumnezeu oamenilor. Acest “text” nu a fost acceptat de Biserică, dar unii au considerat că ar întreţine un sentiment de evlavie. In realitate, însă, apocrifa ademeneşte sufletele mai slabe spre o credinţă greşită, spre superstiţie, potrivit ortodoxia.me.

 

Marele duhovnic Arsenie Papacioc a fost unul dintre cei care a atras atenția asupra modului în care această scriere distorsionează scrieriile bisericești, dar le și induce credincioșilor cu mai puțină cultură religioasă o viziune greșită. 

 

“Se vorbeşte acolo despre un vis pe care l-a avut Maica Domnului, în care i s-au vestit dinainte toate patimile Domnului. Dar noi ştim din Sfînta Scriptură că la numai 40 de zile de la naşterea Fiului ei i s-a vestit de către Dreptul Simeon: “Şi prin sufletul tău va trece sabie”. Cu alte cuvinte: vei asista la răstignirea Fiului tău. Deci nu era nevoie de un vis pentru a o “instiinta” sau menaja pe Maica Domnului deoarece i se vestise inca de la Intampinarea Domnului .

 ÎNȘELĂCIUNE GROSOLANĂ PENTRU CEI CREDULI

 

“De-a lungul vremii, Biserica s-a confruntat cu multe descoperiri şi vedenii, dar părinţii duhovniceşti le-au privit cu circumspecţie şi de multe ori au preferat să le respingă decît să cadă în vreo greşeală. Vedem aceasta mai ales în Pateric şi în Vieţile sfinţilor”, a mai scris Arsenie Papacioc.

“Siguranţa că te vei mîntui este o ispită grea care îşi are rădăcina în mîndrie, ispită a celui rău tocmai pentru a-l îndepărta pe om de la mîntuire. Atitudinea corectă este cea ortodoxă adică nădejdea mîntuirii, nu certitudinea.

 

Iată cît de grosolană este înşelăciunea vrăjmaşului pentru cei creduli, şi cu cîtă obrăznicie se foloseşte el de numele Maicii Domnului şi al Arhanghelului Mihail pentru a înşela. 

Se face reclamă pe posturile TV la diferite lănţişoare cu cruciuliţe aducătoare de noroc şi câştig care, zice-se, au girul Ierusalimului. Iarăşi o credinţă care nu-ţi cere nici un efort.

În concluzie, “dorim” vînzare bună celor care comercializează aceşti idoli în miniatură: visul, epistolia, talismanul şi bijuteria de la Ierusalim. Iar puţin credincioşilor care le cumpără înşelare uşoară dacă sunt slabi. Dar să nu fie nimeni slab!” a scris arhimandritul Arsenie Papacioc, cu puțin timp înainte de a se stringe din viață, în 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *