YouTube schimbă regulile jocului. Conținutul generat de AI, sub lupă: Nu mai faci ce vrei tu

Rmag Breaking News

Multe companii și platforme se luptă cu modul în care să gestioneze conținutul generat de AI, pe măsură ce acesta devine tot mai prezent, iar YouTube pune, la rândul său, piciorul în prag.

Una dintre preocupările principale pentru mulți este etichetarea unui astfel de material pentru a face clar faptul că un model AI a creat o fotografie, un videoclip sau o piesă audio.

Noile reguli YouTube

În acest sens, YouTube și-a stabilit noile reguli pentru etichetarea videoclipurilor realizate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Platforma va cere oricui încarcă un videoclip care arată realist și care „este realizat cu materiale alterate sau sintetice, inclusiv cu ajutorul AI generative”, să-l eticheteze în scopul transparenței.

YouTube definește conținutul realist ca fiind orice ar putea fi „ușor confundat” de un spectator cu o persoană reală, un eveniment sau un loc real.

Dacă un creator utilizează o versiune sintetică a vocii reale a unei persoane pentru a nara un videoclip sau înlocuiește fața cuiva cu fața altei persoane, va trebui să includă o etichetă.

Totodată, va trebui să includă divulgarea dacă modifică înregistrări ale unui eveniment sau loc real (cum ar fi modificarea unei peisaje urbane existente sau dând aspectul că un clădiri reală este în flăcări).

YouTube spune că ar putea aplica una dintre aceste etichete unui videoclip dacă un creator nu a făcut-o, „în special dacă conținutul alterat sau sintetic are potențialul de a confuza sau de a înșela oamenii”.

Echipa precizează că, deși dorește să ofere creatorilor ceva timp să se obișnuiască cu noile reguli, YouTube probabil îi va penaliza pe cei care încalcă în mod persistent politica.

Conținutul generat de AI va trebui să fie etichetat

Aceste etichete vor începe să apară pe întregul YouTube în săptămânile următoare, începând cu aplicația mobilă și apoi cu desktop-ul și televizoarele.

Ele vor apărea în mare parte în descrierea extinsă, indicând că videoclipul include „conținut alterat sau sintetic”, adăugând că „sunetul sau imaginile au fost editate semnificativ sau generate digital”.

Creatorii nu vor trebui să includă eticheta dacă au folosit AI-ul pentru a-i ajuta cu lucruri precum crearea unui scenariu, generarea de idei pentru videoclipuri sau pentru a genera automat subtitrări. Etichetele nu vor fi necesare nici pentru „conținutul clar nerealist”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *