Amiral britanic: „Armata rusă și-a pierdut jumătate din potențialul de luptă în Ucraina”

Amiral britanic: „Armata rusă și-a pierdut jumătate din potențialul de luptă în Ucraina”

În declarațiile sale, Serghei Șoigu susținea că armata rusă a reușit să distrugă 2.500 de echipamente militare și vehicule blindate, inclusiv 16 tancuri germane Leopard, care ar fi fost furnizate de Polonia și Portugalia. Aceste informații au stârnit îngrijorare și controverse în comunitatea internațională.

Totuși, reprezentanții occidentali au venit cu o replică fermă la afirmațiile ministrului rus. Aceștia au pus la îndoială veridicitatea informațiilor prezentate și au subliniat necesitatea de a avea surse și dovezi clare înainte de a accepta aceste afirmații. În plus, au subliniat faptul că situația din Ucraina rămâne extrem de complexă și că este important să se promoveze dialogul și soluțiile diplomatice în vederea stabilizării regiunii.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a oferit un interviu presei poloneze în care a făcut o declarație importantă. El a anunțat că Germania și Danemarca intenționează să livreze Ucrainei “zeci de tancuri Leopard 1A5” în sprijinul său în conflictul din regiune, scrie Defense Romania. Această decizie vine în contextul creșterii tensiunilor și a necesității de a sprijini Ucraina în fața amenințărilor la adresa securității sale.

Război în Ucraina – Ziua 497 – Situația se complică pe frontul din sud – Zelenski lansează acuzații grave

Ulterior, amiralul Anthony Radakin, comandantul Statului Major al Forțelor Armate Britanice, a abordat problema războiului din Ucraina într-o declarație surprinzătoare: „Rusia și-a pierdut aproape jumătate din capacitățile sale de luptă. Anul trecut a tras 10 milioane de obuze, iar acum, în cel mai bun caz, poate produce un milion de obuze pe an. A pierdut 2.500 de tancuri și poate produce în cel mai bun caz 200 de tancuri (noi) pe an”, arată Anthony Radakin.

În același timp, amiralul a respins acuzațiile conform cărora contraofensiva ucraineană se desfășoară încet și că strategia militară a Kievului vizează epuizarea, întinderea (apărarea) și lovirea inamicului și distrugerea treptată a liniilor de apărare rusești.

Cu toate acestea, el a recunoscut că densitatea câmpurilor de mine rusești a fost “mai mare decât se aștepta” și că lipsa apărării aeriene și a aviației care să protejeze avansul forțelor ucrainene, precum și lipsa aprovizionării cu toate echipamentele militare solicitate de Ucraina, ar putea “complica cursul contraofensivei”.

Comandantul militar britanic a subliniat că “este nedrept să legăm Ucraina de un anumit interval de timp” și că “Rusia este acum atât de slabă încât nu are puterea de a lansa o contraofensivă”, iar “lovitura principală a contraofensivei Kievului urmează să vină”.

Ambasada Rusiei la București, acuzații halucinante: Kievul plătește cu organe de ucraineni pentru ajutorul militar din vest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *