Aparatură de ultimă generaţie, pentru tratamente stomatologice eficiente

Aparatură de ultimă generaţie, pentru tratamente stomatologice eficiente

Sănătatea cavităţii orale şi a sistemului maxilo-facial reprezintă condiţii esenţiale pentru o multitudine de funcţii din organism, dar şi pentru aspectul nostru şi menţinerea încrederii în sine. O dentiţie completă şi corect poziţionată va permite o ocluzie normală, ceea ce va facilita o funcţionare optimă a sistemului digestiv, o pronunţare corectă a sunetelor, dar şi un zâmbet plăcut.

Cum se menţine sănătatea orală

Afecţiunile care pot fi manifestate la nivelul dentiţiei şi al gingiilor sunt variate şi au diverse cauze. Apariţia cariilor, sensibilizarea gingiilor sau postura greşită a dinţilor sunt contexte care vor afecta în timp întreaga cavitate orală, generând complicaţii care pot duce la pierderea dinţilor naturali. Din acest motiv, este recomandat ca vizita la cabinetul stomatologic să se efectueze periodic, cel puţin o dată la şase luni, tocmai pentru a se depista din timp eventualele probleme. În acelaşi timp, orice disconfort sau durere resimţită la nivelul dinţilor sau gingiilor, impune un control stomatologic de urgenţă. Pe lângă controlul de specialitate efectuat periodic, pentru a se menţine o stare normală a dentiţie şi gingiilor, dar şi pentru sănătatea întregii cavităţi orale, se va acorda o foarte mare importanţă igienei orale, periajului dentar efectuat de cel puţin două ori pe zi, curăţării cu aţă dentară şi apă de gură. 

Caria dentară, cel mai frecvent context stomatologic

Cariile dentare pot apărea la orice vârstă, iar în stadiul incipient, este posibil să nu manifeste  niciun simptom. Cariile dentare reprezintă cauza principală care conduce la deteriorarea unui dinte, iar nedepistate la timp, pot duce la pierderea totală a dintelui. Controalele periodice vor avea rolul de a depista din timp apariţia unei carii, însă există şi contexte în care straturile dintelui sunt afectate de o evoluţie foarte rapidă a cariei, iar intervenţia se va face atunci când dintele este deja afectat.  

Ce tratamente şi proceduri se impun în cazul cariilor dentare

În funcţie de gravitatea cariei şi de stadiul de avansare al acesteia, medicul stomatolog va alege tratamentul endodontic potrivit, cu scopul de a salva dintele. Tratamentele endodontice reprezintă singura procedură medicală recomandată pentru cariile care prezintă riscul de a afecta pulpa dentară. Cu ajutorul endodonţiei, se poate conserva structura dintelui afectat. Folosind un microscop endodontic de la Dentequip, medicul stomatolog va efectua toate procedurile medicale specifice acestei ramuri. Astfel, va obtura canalul, îl va curăţa, dezinfecta şi sigila aplicând o plombă, tocmai pentru a stopa deteriorarea dintelui şi pentru a limita accesul bacteriilor în ţesuturile respective. Tot cu ajutorul aparaturii de ultimă generaţie, medicul va putea acţiona rapid şi eficient asupra altor contexte stomatologice, cum ar fi granulomul sau pulpitele dentare, dar şi atunci când un dinte este afectat de o lovitură puternică şi există leziune la nivelul pulpei. Tot cu ajutorul unui microscop endodontic performant, medicul va putea efectua reabilitarea unui dinte prin aplicarea unei proteze dentare. 

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *