Au crezut că și-au cumpărat apartamentul mult visat în Brașov, dar s-au trezit că au de plătit chiar și cu 55.000 de euro mai mult. E cea mai mare țeapă imobiliară pentru acești români

Au crezut că și-au cumpărat apartamentul mult visat în Brașov, dar s-au trezit că au de plătit chiar și cu 55.000 de euro mai mult. E cea mai mare țeapă imobiliară pentru acești români

Asta, pentru că deși blocul a fost finalizat în decembrie 2022, iar cumpărătorii și-au rezevat apartamentele în baza unor antecontracte, dezvoltatorul imobiliar le-a transmis că de fapt mai au de plătit câteva zeci de mii de euro în plus.

Au crezut că și-au cumpărat apartamentul mult visat în Brașov, dar se pare că au luat țeapă

Se pare că acel bloc nu este intabulat, astfel că dezvoltatorul imobiliar a apelat la procedura concordatului preventiv pentru a scăpa de insolvență. În consecință, doritorii de apartamente în ansamblul rezidențial Qualis II din cartierul Tractorul au fost contactați de compania care se ocupă de concordatul preventiv al dezvoltatorului, pentru a le cere mai mulți bani.

Dezvoltatorul le-ar cere cu 30.000 de euro mai mult pentru apartamentele cu două camere și 55.000 de euro pentru cele cu trei camere. Conform Bizbrașov, dezvoltatorul imobiliar a ajuns într-o situație financiară extrem de dificilă pentru că nu a reușit să vândă toate locuințele din complex.

În acest context lucrările de construcție la alte clădiri au stagnat, astfel că s-a apelat la procedura specială pentru a preveni insolvența. Această procedură presupune actualizarea prețurilor și renegocierea datoriilor.

Astfel, cumpărătorii s-au trezit cu trei propuneri din partea companiei, prin care li se solicită să accepte majorarea prețurilor, fie renunță la apartamente și pot cere înapoi avansul fără despăgubiri. O altă variantă e rezilierea unilaterală a antecontractului de către dezvoltator, astfel că toți cumpărătorii sunt liberi să acționeze în judecată constructorul.

Oamenii se plâng că antecontractele au fost semnate în 2020, când blocul era în stadiul de proiect, însă în aceste antecontracte scria clar că prețul e fix și nu se poate schimba. Acum, oamenii se tem că vor rămâne fără locuințe.

Un nou scandal scandal imobiliar, de data aceasta în Brașov

Blocul a fost finalizat acum un an, însă Primăria Brașov nu a efectuat recepția imobilului, pentru că ar exista nereguli cu acest bloc. Se pare că și alți cumpărători vor fi afectați de această situație. Conform Bizbrașov, Primăria Brașov a transmis că dezvoltatorul imobiliar nu a respectat autorizația de construcție în care era prevăzută amenajarea unei parcări supraetajate.

Astfel s-a decis reluarea procedurii de autorizare și transformarea locurile de parcare în parcări la sol. Între timp, în Alba Iulia un dezvoltator imobiliar a vândut de trei ori câte un apartament într-un bloc din centrul orașului.

Deși construcția nu a fost terminată, firma a intrat deja în insolvență cu datorii de peste 9 milioane de euro. Conform presei locale, Parc Residence Alpha SRL a ajuns deja cel mai controversat imobiliar din zonă. Blocul cu 47 de apartamente și 11 spații comerciale ar fi fost vândut de trei ori, iar constructorii au spus că au făcut asta pentru că au crescut prețurile la materialele de construcție, explicație considerată absurdă de specialiști.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *