„Când intrați în Gaza?”. Gărzile Revoluționare din Iran au instruit o „armată de tinere” pentru a seduce online soldații israelieni, iar informațiile obținute era transmise Hamas

„Când intrați în Gaza?”. Gărzile Revoluționare din Iran au instruit o „armată de tinere” pentru a seduce online soldații israelieni, iar informațiile obținute era transmise Hamas

Zeci de tinere din Iran au fost contractate și instruite pentru a colecta informații de la soldații israelieni, care erau apoi transmise Hamas, dezvăluie o anchetă publicată de Iran Internațional, portal de opoziție la adresa regimului de la Teheran, și ziarul Yedioth Ahronoth.

Iran International a dezvăluit identitățile și fotografiile tinerelor iraniene, susținând că femeile sunt agenți ai Gărzilor Revoluționare, corpul de elită al armatei iraniene condus de Hossein Salami.

Portalul de opoziție critică Gărzile Revoluționare pentru ipocrizia sa. „În timp ce execută tinere, exploatează simultan femeile iraniene pentru a atrage bărbații pe rețelele de socializare”. Articolul evidențiază poziția contradictorie a regimului: suprimarea violentă a protestelor legate de purtarea hijabului, pe de o parte, în timp ce, pe de altă parte, constrângerea femeilor iraniene la „prostituție” pentru a promova agenda regimului.

Rețeaua de „sexspionaj” a devenit operativă de la începutul conflictului, din 7 octombrie.

Tinerele care vorbesc fluent ebraica au fost recrutate de Gărzile Revoluționare pentru a-i seduce pe „dușmanii revoluției, inclusiv soldații IDF“. Operațiunea de sexspionaj a fost coordonată din Mashhad, nord-estul Israelului.

Profile fabricate, imagini autentice

Fetele au creat cel puțin 22 de conturi online false. Deși profilele au fost fabricate, imaginile folosite au fost fotografii autentice ale agenților. Tinerele erau machiate senzual și se afișau în ținute provocatoare. Unele dintre ele purtau peruci.

Una dintre femeile implicate în operațiune a fost identificată ca Samira Tarshizi, care a folosit pseudonimul „Olga Or”. Tarshizi pretindea, în discuțiille aflate la dispoziția Iran International, că este un imigrant evreu cu reședința la Londra.

Ea a întrebat un soldat dacă poate vedea imagini cu un vehicul blindat pe care acesta îl conducea, întrebându-l dacă „este secret sau clasificat” și amenințându-l că întrerupe conversația dacă nu se pozează în interiorul acestuia.

O altă agentă, Hania Ghaffarian, a legat o „legătură emoțională” cu un soldat israelian prin trimiterea de fotografii și videoclipuri cu ea însăși în ipostaze senzuale.

Toată corespondența scrisă, audio și video a fost colectată și apoi transferată direct către lideri ai Hamas.

O sursă din Gărzile Revoluționare care a vorbit cu Iran International a condamnat dur operațiunea, acuzând conducerea că transformă femeile iraniene în „prostituate pentru Hamas”.

IDF: Sute de soldați au fost abordați

Luna trecută, armata israeliană (IDF) a anunțat că a dejucat o rețea de susținători Hamas care foloseau profiluri de rețele sociale false pentru a extrage informații, inclusiv informații despre unitățile care vor fi trimise în Fâșia Gaza și calendarul operațiunilor în curs ca parte a ofensivei Israelului împotriva milițiilor islamiste Hamas.

„Conturile” au luat contact cu „trupele” și „au întreținut un fel de relație romantică prin corespondență, înregistrări vocale și apeluri video”, pentru „a aduna informații pentru Hamas”, a confirmat IDF. 

Numărul victimelor potențiale a fost estimat la sute de soldați, inclusiv rezerviști. „Într-un caz, agentul a cerut numele bazei soldaților și a întrebat: «Când intri în Gaza?»., a precizat armata israeliană.

Într-o altă situație, un profil numit „Shira Simon” a cerut detalii despre o bază de pe Înălțimile Golan. Soldatul a răspuns că baza este amplasată acolo „pentru antrenament.”

Discuții între presupesele agente din Garda Revoluționară din Iran și soldații israelieni

Toată corespondența scrisă, audio și video înregistrată de tinere a fost colectată și apoi transferată direct către lideri ai Hamas.

Sexspionajul cu „rândunele” și „corbi”, reinventat de Putin

Sexpionajul este un fenomen documentat istoric și a fost una dintre metodele serviciilor de informații sovietice. În URSS, agenții de sex feminin însărcinați să folosească astfel de tactici erau numiți „rândunele”, în timp ce omologii lor bărbați erau „corbi”.

Președintele rus Vladimir Putin a reînființat cursurile de „sexpionaj”, cu scopul de a obține secrete de stat prin seducție, a susținut Mark Hollingsworth, în ultima sa carte, „Agents Of Influence”.

De-a lungul timpului, Republica Islamică Iran a folosit „rândunelele” pentru a-și șantaja figurile critice.

Într-unul dintre cazurile recente majore, aparatul de informații al Iranului a folosit una dintre aceste așa-numite „rândunele” pentru a atrage și, în consecință, pentru a-l răpi pe Habib Asyud, un lider separatist, la Istanbul. El a fost introdus ilegal la Teheran, în noiembrie 2020, și a fost spânzurat la începutul acestui an.

Iranul sprijină Hamas, dar spune că nu a jucat niciun rol în atacul terorist al militanților islamiști din 7 octombrie, care a declanșat criza.

Iranul sprijină, de asemenea, Hezbollah, un grup militant libanez care are legături strânse cu Hamas și Jihadul Islamic, o altă facțiune palestiniană din Gaza care este susținută și de Iran.

Cea mai cunoscută femeie-spion din istorie a fost Mata Hari.

Mata Hari, numele de scenă al olandezei Margaretha Geertruida Zelle, a devenit cunoscută în timpul Primului Război Mondial, ca dansatoare, curtezană și spioană în serviciul Germaniei și al Franței.

Fotomodel ucrainean, decorat de serviciile de informații militare de la Kiev

Nu doar Rusia și Iran practică „sexspionajul”. Modelul Oksana Voloșciuk, 30 de ani, a publicat fotografia cu medalia de gradul doi „pentru sprijinul serviciului de informații militare al Ucrainei”, într-un story pe Instagram, realizat în timpul unei întâlniri a bloggerilor cu consilierul șefului Biroului Președintelui, Mihailo Podoliak, pe 3 martie.

„Spionajul militar, mai ales într-o țară aflată în război, este o structură specifică ce îndeplinește uneori sarcini foarte specifice. Din motive evidente, informațiile nu pot dezvălui publicului larg toate metodele activităților sale. Având în vedere specificul anumitor sarcini, structura poate implica oameni foarte diferiți, profesii diferite, statut, cu aptitudini deosebite. Din fericire, reprezentanți foarte diferiți ai societății noastre sunt pregătiți să ajute Ucraina”, au explicat oficialii de la Kiev.

View this post on Instagram

A post shared by Ксюша Манекен 🇺🇦 (@maneken007)

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *