Care este diferența dintre gel de păr, ceară și pomadă

Care este diferența dintre gel de păr, ceară și pomadă

Despre gel de păr și ceară auzim mai des în zilele noastre decât despre pomadă, însă aceasta din urmă are și ea o istorie lungă în industria produselor de styling. Deși toate par să facă același lucru, există și anumite deosebiri între ele. Află, așadar, care este diferența dintre gel de păr, ceară și pomadă!

Ce este pomada de păr

Originea produselor de styling pentru păr poate fi urmărită înapoi în istorie, fiind folosită încă din Antichitate. De-a lungul timpului, diferite civilizații au creat diverse formule pentru a oferi părului strălucire și fixare. Un exemplu notabil este utilizarea uleiurilor naturale sau a unor substanțe precum ceara de albine în Egiptul Antic.

Pentru a observa care este diferența dintre gel de păr, ceară și pomadă, poate fi interesant să știm ce înseamnă fiecare dintre ele.

Pomada este unul dintre cele mai vechi produse de păr pentru bărbați existente, însă nu cel mai vechi. Deși și-au pierdut o parte din popularitate în fața gelului de păr, care este mai popular, pomezile sunt încă folosite la nivel global.

Pomada de păr tradițională era utilizată în special pentru coafurile care necesitau o strălucire intensă și un grad ridicat de fixare. Era un produs popular în anii ’40 și ’50 și a continuat să fie folosit și în deceniile următoare, deși popularitatea sa a fluctuat în funcție de tendințele de styling ale epocii.

Pomada de păr a evoluat de-a lungul timpului, dar primele formule conțineau adesea o combinație de ingrediente pe bază de petrol, cum ar fi vaselina, rareori uleiuri naturale, ceară de albine.

Primele tipuri de pomadă de păr puteau fi obținute chiar din untură sau grăsime de urs în unele cazuri. Asta datorită disponibilității acestor ingrediente în perioadele istorice în care pomada a câștigat popularitate, arată site-ul sevenpotions.com.

Reapariția pomezii de păr după anii 2000 poate fi atribuită în mare parte tendințelor din modă și frumusețe, care au adus înapoi interesul pentru coafuri retro sau vintage.

În prezent, pomada de păr este fabricată folosind o varietate de ingrediente și se împarte în două mari categorii – pomada pe bază de apă și cea pe bază de ulei. Acestea pot include uleiuri naturale pentru a hidrata și hrăni părul, ceară de albine sau alte tipuri de ceară pentru a oferi textură și fixare, precum și unele ingrediente sintetice care contribuie la consistența și rezistența pomadei în fața factorilor externi precum umiditatea.

În ceea ce privește aplicarea sa efectivă, pomada necesită puțin mai multă pricepere decât alte tipuri de produse pentru păr. Părul tău ar trebui să fie umed, dar nu ud. Când este făcută corect, o coafură cu pomadă ar trebui să reziste toată ziua, fără a fi nevoie să aplicați mai mult produs.

Pe lângă versatilitatea sa, există multe beneficii ale utilizării pomezii:

Este nevoie de o cantitate foarte mică atunci când este netezită prin părul ud sau umed.
Poate ajuta părul uscat să arate mai sănătos și hidratat.
Pomada pe bază de apă poate fi clătită foarte ușor de fiecare dată când vă spălați părul.
Pomezile cu ”reținere scăzută” sunt o opțiune excelentă pentru netezirea și menținerea unei coafuri ”dezordonate”
Sunt capabile să mențină coafuri chiar dacă părul tău este foarte gros.

Ce este gelul de păr

Gelul este cel mai vechi produs de păr pentru bărbați din istorie. Există dovezi că a fost folosit de egiptenii antici încă din 3.500 î.Hr. A rămas popular și în istoria modernă.

După cum probabil ghiciți, gelul de păr nu este cel mai natural dintre produse. Deși este în principal pe bază de apă, de obicei este făcut din polimeri sintetici, alcătuiți dintr-un cocktail amețitor de substanțe chimice care sunt destul de greu de scris și pronunțat. Acestea fiind spuse, există geluri pe piață care folosesc mai mulți polimeri naturali și conțin ingrediente precum aloe vera.

Oricum, gelul de păr este în mare măsură produsul indicat pentru cei care caută o fixare cât mai fermă posibilă, funcționând la fel de bine pentru părul scurt, mediu și lung. Se întărește rapid după aplicare, întărind părul în timp ce îi dă un aspect umed.

Asigurați-vă, totuși, că îl scoateți din păr bine după utilizare; dacă sunt lăsate prea mult timp, substanțele chimice din gel vor face ravagii asupra sănătății părului.

Poate cea mai mare putere a gelului de păr este versatilitatea sa. În principiu, îl puteți aplica oricând și oricum doriți. Folosirea acestuia în timp ce părul este încă umed va produce un aspect mai umed; aplicarea pe părul uscat va diminua acest efect. Oricum, puteți sculpta orice stil doriți cu gelul de păr și aveți încredere că va ține.

Ce este ceara de păr

În ceea ce privește ingredientele sale, ceara de păr are o serie de proprietăți comune cu pomada. Ceara este o parte integrantă a majorității pomezilor. Alte ingrediente frecvente din ceara de păr includ untul de shea, aloe și lanolină.

Deși ar putea fi făcută din ingrediente similare, totuși, ceara oferă o experiență de styling foarte diferită față de pomadă.

Pe scurt, este mult mai versatilă, dar nu este la fel de puternică. Tinde să se potrivească coafurilor scurte și de lungime medie, în comparație cu stilurile mai lungi pentru care pomada este perfectă.

Are un finisaj mai puțin strălucitor și nu întărește părul. De asemenea, nu ține la fel de mult ca pomada; asta ar putea suna ca un dezavantaj, dar nu neapărat. Poate fi aplicată oricând și scoasă cu ușurință din păr. În cele din urmă, unul dintre cele mai mari plusuri ale cerii este textura pe care o oferă, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru cei cu păr mai subțire.

Când aplicați ceară, trebuie să vă asigurați că părul este uscat. Dacă este ud, atunci ceara pur și simplu nu vă va menține deloc coafura.

Odată ce părul tău este uscat, începe cu o cantitate cât un ban, încălzește-o între palme și aplică pe întregul păr. Adăugați mai multă pe măsură ce începeți să vă formați stilul ales. Asigurați-vă că folosiți vârfurile degetelor în timp ce faceți acest lucru. Având în vedere natura sa maleabilă, este ușor să creezi un stil detaliat și precis folosind ceară. Dacă descoperiți că coafura nu se menține suficient de mult, luați în considerare aplicarea unui fixativ după ce ați terminat cu ceara, pentru a o menține pe parcursul zilei.

Descoperă și ce este skin cycling și ce presupune.

Care este diferența dintre gel de păr, ceară și pomadă

Există o diferența semnificativă între gelul de păr, ceară și pomadă în ceea ce privește compoziția, textura și utilizarea lor în stylingul părului.

Dacă nu știi ce să alegi, e destul de simplu. Totul depinde de tipul tău de păr și de obiectivele de coafură. Gelul este cea mai bună opțiune pentru o fixare mai puternică. Pentru o fixare relativ similară, care este mai blândă pentru părul tău, folosește pomadă. Și folosește ceară pentru a-ți îmblânzi părul incontrolabil, dacă nu-ți dorești o coafură foarte bine fixată.

Este ceara mai bună decât gelul?

Ceara îmblânzește părul incontrolabil fără a-l lăsa rigid ca gelul și este mai blândă cu părul.

Pomada este diferită de ceară pentru styling?

Pomada produce un aspect mai strălucitor, în timp ce ceara lasă mai mult un finisaj mat. Oricine dorește un produs de coafat fără alcool care funcționează pentru majoritatea tipurilor de păr ar putea beneficia de pomadă, arată site-ul floridaacademy.edu.

Gel sau pomadă?

Pentru un produs care oferă o fixare și un suport maxim și care lasă un finisaj strălucitor, alegeți gel. Dacă vreți un produs care este mai blând cu părul, dar oferă totuși o fixare, pomada este o opțiune mai bună. Pomada oferă o fixare medie și flexibilă, permițând ajustarea coafurii pe parcursul zilei.

Care este mai bună: ceara sau pomada?

Ceara îmblânzește eficient părul rebel și lasă un finisaj mat, evitând în același timp rigiditatea. Ceara este ideală pentru definirea și texturarea părului, crearea de coafuri dezordonate sau pentru a adăuga volum și textură. Pomada este un produs de coafat mai versatil, care este blând cu părul și oferă o susținere mai ridicată. Este potrivită pentru coafuri care necesită flexibilitate și definire.

Sursă foto – Shutterstock.com

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *