Cât a ajuns să coste o porție de sarmale la restaurant. Cu aceeași bani gătești 25 de porții acasă

Cât a ajuns să coste o porție de sarmale la restaurant. Cu aceeași bani gătești 25 de porții acasă

Cât a ajuns să coste o porție de sarmale la restaurant. Cu aceeași bani gătești 25 de porții acasă. Foarte mulți specialiști recomandă în ultima perioadă gătitul în propria gospodărie pentru că este mult mai rentabil din punct de vedere financiar.

Ce preț are o porție de sarmale dacă mergi la restaurant. Cu aceeași sumă reușești să gătești în propria bucătărie 25 de porții

Ce preț are o porție de sarmale dacă mergi la restaurant. Cu aceeași sumă reușești să gătești în propria bucătărie 25 de porții. În ultima perioadă foarte multe persoane au ajuns să se îndrepte spre mâncărurile pregătite în casă.

Patronii de localuri din România recunosc că în ultima vreme costurile au explodat și că au crescut chiar și cu 40%. Așa se face că preparatele culinare au ajuns să aibă prețuri uriașe din cauza presiunii cu taxele și impozitele.

În momentul de față, românii care aleg să ia masa în oraș trebuie să scoată bani frumoși din buzunar, indiferent ce aleg să consume. Prețurile sunt piperate începând de la aperitive și până la delicioasele deserturi.

Spre exemplu, o singură porție de sarmale costă aproape 70 de lei. Cu aceeași bani o gospodină gătește acasă 25 de porții dacă este să ne raportăm la faptul că un kilogram de carne tocată de porc costă 20,99 lei la Auchan.

Pofticioșii mai trebuie să achiziționeze pentru acest preparat culinar o varză albă care costă în jur de 12 lei. Punga de orez este aproximativ 8 lei, pentru rețetă fiind necesare și condimente, afumătură (gușă afumată – 17,01 lei) și un borcan de bulion – 7,05 lei.

Făcând un calcul simplu se cheltuie circa 70 de lei, din acești bani ieșind foarte multe sarmale sarmale. Pe de altă parte, potrivit Antena 3 CNN, o ciorbă de burtă cu ardei, smântână și mujdei costă peste 40 de lei.

Masa la restaurant, un lux pentru români

Masa la restaurant a devenit un lux în ziua de astăzi pentru foarte mulți români. Clienții se plâng de prețurile exagerate la mâncare și băutură, mai ales dacă este vorba de localuri situate în zone centrale din Capitală.

„Nu există nicio majorare de preț care a fost făcută de operator peste nivelul inflației. Drept urmare, ceea ce se întâmplă în piață se reflectă și în prețul de vânzare a fiecărui produs la operatorii din această industrie”, spun patronii de restaurante, mai arată sursa citată anterior.

„Acum provocările sunt la nivel de fiscalitate. Modificările care s-au făcut în 2023 cu siguranță ne vor impacta în 2024 și așteptăm trecerea primului trimestru când vom vedea real problemele de plăți la bugetul de stat”, a declarat Radu Savopol, președinte Horeca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *