Cât de periculos este să mergi cu telefonul la baie – Este un risc uriaș pentru sănătate, de care nu știai

Cât de periculos este să mergi cu telefonul la baie – Este un risc uriaș pentru sănătate, de care nu știai

  Telefoanele mobile ne-au transformat radical stilu lde viață și par că au devenit indispensabile. Dispozitivele tehnologice sunt o parte esențială a vieții de zi cu zi a fiecărei persoane, oferind conectivitate pentru a ne menține în comunicare constantă cu mediul nostru social, pentru a interacționa cu prietenii, familia și partenerii, precum și pentru a ne ține informați.

În plus, pe telefoanele mobile pot fi stocate toate tipurile de date din viața noastră profesională și personală.

Aparatele fac deja parte din obiceiurile și rutina oamenilor de zi cu zi. Iar acest lucru aduce mari riscuri pentru sănătatea celor ce le folosesc în exces, avertizează specialiștii.

 

Cât de periculos este să mergi cu telefonul mobil în baie – Ce măsuri urgente trebuie luate

Acest obicei i-a determinat pe oameni să dezvolte o dependență față de tehnologie, până la punctul de a folosi dispozitivele mobile în rutina de zi cu zi, cum ar fi mersul la baie, fie pentru a profita de acel moment, pentru a răspunde la mesaje și a comunica cu prietenii și cei dragi, fie pur și simplu pentru a-și distrage atenția și a trece timpul în timp ce părăsesc baia, scrie doctorulzilei.ro.

Ceea ce mulți oameni nu realizează este că această practică poate fi dăunătoare pentru sănătate, din cauza germenilor din jurul toaletei care pot pătrunde pe ecranul dispozitivului. Potrivit lui Gerba, profesor de microbiologie, și Kelly Reynolds, profesor de sănătate a mediului, ambii de la Universitatea din Arizona, toaletele sunt acoperite de germeni, agenți patogeni și bacterii enterice din tractul intestinal, care provin în principal din materiile fecale.

Prin urmare, este important să acordați atenție suprafețelor pe care vă lăsați telefonul mobil în timp ce vă aflați în baie.

De exemplu, atunci când se mișcă butonul de la toaletă, particule mici de apă care conțin urină și fecale pot să se împrăștie pe toaletă și pe alte obiecte de mobilier unde este adesea așezat telefonul mobil. De asemenea, germenii care sunt impregnați în telefonul mobil pot transmite salmonella, E.coli, streptococul, hepatita, gastroenterita, norovirusul și alte boli diareice, scrie Semana, potrivit doctorulzilei.ro.

În plus, utilizarea telefonului mobil în toaletă sau stând pe toaletă este, de asemenea, o pierdere de timp, potrivit rezultatelor unor cercetări sociologice.

Potrivit unui sondaj efectuat pe 2.000 de persoane din Statele Unite, că 25% dintre bărbați preferă să stea pe toaletă pentru a-și folosi telefonul mobil. În plus, 59% dintre bărbați și femei au recunoscut că stau pe chat, 45% trimit e-mailuri și aproape 33% ridică telefonul dacă primesc apeluri. Cel mai repetat răspuns (80%) este că oamenii își folosesc telefoanele mobile în toaletă pentru că nu au altceva mai bun de făcut,

Mai mult, unii experți au subliniat că utilizarea constantă a acestor obiceiuri este asociată cu probleme de gât, tunel carpian, obezitate, stres, boli de vedere sau insomnie.

Nevoia de „a trăi conectat”, în cazul telefonului mobil, este atribuită în principal rețelelor sociale, fiind principalul canal de comunicare între utilizatorii de internet. Creșterea acestor probleme a fost observată în special la tinerele generații, potrivit Semana.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *