Ce legume se plantează în luna mai în grădină. Trucuri dezvăluite de grădinari pentru o recoltă bogată

Ce legume se plantează în luna mai în grădină. Trucuri dezvăluite de grădinari pentru o recoltă bogată

Ce se plantează în luna mai

Primii pași în luna mai sunt dedicați solanaceelor, cum ar fi roșiile și vinetele. Acestea se plantează sub formă de răsaduri și necesită atenție constantă în ceea ce privește udarea și îngrijirea pentru a asigura o recoltă generoasă. Îngrijirea adecvată include udarea regulată, dirijarea plantelor și prășitul pentru a menține solul curat și fertil.

Pe măsură ce luna avansează, este momentul potrivit pentru a mai semăna fasolea și porumbul dulce și pentru a planta răsadurile de ardei. Ulterior, în jurul datei de 20 mai, grădinarul poate planta varză pentru vară și varză creață. În această perioadă, se pot planta și alte legume precum guliile, castraveții, andivele, porumbul dulce, mărarul și fasolea verde.

Spre sfârșitul lunii mai, în condiții optime de temperatură, se mai pot planta conopida sau broccoli, având grijă să fie menținută o umiditate adecvată a solului și să se asigure o temperatură între 7 și 10 grade Celsius. În lipsa ploii, udarea terenului este esențială, iar grădinarul trebuie să fie atent la necesitățile plantelor sale.

Când apar legumele plantate în luna mai

Legumele plantate în luna mai vor începe să dea roade după aproximativ 50-60 de zile pentru răsaduri, arată click.ro. Este important să se combată buruienile prin prășit și să se asigure o udare adecvată la interval de cel puțin 10 zile, în special în absența ploii. De asemenea, este recomandată verificarea frecventă a plantelor pentru a detecta și trata eventualele probleme cauzate de dăunători precum fluturii, puricii sau muștele.

Prin urmare, cu puțină atenție și îngrijire, grădina ta poate deveni un paradis al legumelor proaspete și sănătoase în doar câteva luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *