Comuna din România care dă terenuri GRATIS tinerilor care se întorc în țară. În urma deciziei, populația a crescut considerabil

Comuna din România care dă terenuri GRATIS tinerilor care se întorc în țară. În urma deciziei, populația a crescut considerabil

Primarul Cristian Laza a lansat o inițiativă inovatoare pentru a atrage tinerii din diaspora să revină în comuna Sânmartin, județul Bihor – teren gratis!. Într-un interviu acordat ȘtiriDiaspora, primarul a explicat că proiectul a creat deja zeci de gospodării. Prin intermediul inițiativei, au fost acordate sute de terenuri, iar cererile continuă să curgă.

Programul oferă terenuri gratuite cu suprafețe între 250 și 500 de metri pătrați tinerilor cu vârsta de până în 35 de ani, care sunt rezidenți ai comunei și nu dețin alte proprietăți.

Cu terenuri gratuite oferite pentru construirea unei locuințe, tinerii au o oportunitate unică de a-și construi un viitor într-o zonă turistică și dezvoltată economic, situată în apropierea Oradei. Comuna Sânmartin este una dintre cele mai atractive zone turistice din județul Bihor, cu peste 250.000 de turiști anual.

Populația locală a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani, ca urmare a dezvoltării economice și a creșterii numărului de firme, înregistrând în 2016 un număr de 9.600 de locuitori. Comuna găzduiește în prezent nu mai puțin de 1800 de firme, semn al dezvoltării în contiuare a acestei zone.

10 localități din lume unde autoritățile te plătesc ca să te muți acolo. 5 sunt în Europa și 2 în SUA

O astfel de creștere economică și a numărului de firme atrage tot mai mulți turiști și investitori, ceea ce face din comuna Sânmartin o locație ideală pentru tineri care doresc să se implice în dezvoltarea zonei. Prin acest program, primarul Laza a făcut un pas important în creșterea interesului tinerilor pentru întoarcerea în comunitatea natală și pentru implicarea acestora în dezvoltarea economică și socială a acesteia.

”Cred că și la noi în țară evoluția este vizibilă, ne-am dezvoltat economic, infrastructura, avem un sistem educațional decent, un sistem de sănătate. Cred că oamenii vor să se întoarcă la familii, nu au plecat de bine din țară, au mers pentru a-și face o soartă mai bună dincolo. Trebuie să-i primim cu mai multă empatie, prietenie, atât noi, autoritățile publice locale, cât și autoritățile centrale. Mă bucur că și la nivel central vedem o deschidere mult mai mare spre acest fenomen, pe fondul crizei de natalitate. Mai trebuie privit un aspect, au plecat dincolo foarte mulți oameni de valoare, buni, care ne-ar fi de un real ajutor aici în țară, să pună umărul la reconstrucția României” a spus primarul comunei în cadrul interviului. 

Povestea tulburătoare a doi fraţi din Argeș, de 12 și 14 ani, care au abandonat vitele şi au fugit. Viața micuților, un coșmar: cum au fost găsiți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *