Controverse uriașe despre primul om transspecie – Un artist de 27 de ani și-a implantat urechi-aripioare: Cum arată

Controverse uriașe despre primul om transspecie – Un artist de 27 de ani și-a implantat urechi-aripioare: Cum arată

 

Un artist spaniol a devenit cunoscut în lume în urmă cu mai bine de patru ani când și-a implantat pe cap două aripioare.

Manel de Aguas este un artist catalan care susține că nu se simte „sută la sută uman”, motiv pentru care și-a implantat cele două aripioare în craniu. Acesta se consideră transspecie, pentru că persoana sa „nu coincide cu conceptul biologic cunoscut”, scrie www.archyde.com.

Fotograful și producătorul muzical în vârstă de 27 de ani acum a relatat că a decis să-și instaleze în corp acele organe senzoriale pe care chiar el le-a proiectat în 2017, însprându-se din lumea adâncurilor.

Manel de Aguas, omul transspecie Foto: Profi Media

„Inspirația mea au fost întotdeauna peștii, biologia marină. Din copilărie m-am simțit foarte conectat cu ei”, a spus Aguas.

     View this post on Instagram           

A post shared by Manel De Aguas (@maneldeaguas)

 

Manel de Aguas a cheltuit 13.000 de euro pentru a-și împlini visul și spune că acum este împlinit pentru că niciodată nu s-a identificat cu ființa umană. Tânărul și-a împărtășit povestea în mediul online.

„Aceste urechi pe care le am pe cap, sunt două urechi care pe lângă implant mă ajută să ascult timpul, temperatura, umiditatea și presiunea atmosferică pe lângă sunet. Este un organ cibernetic ce îmi permite să mă conectez la alte radare și să înregistrez timpul și din alte zone”, a declarat Manel de Aguas.

Manel a făcut operația în Japonia, pentru că, spune el, profesioniștii cu care a fost în contact la Barcelona au refuzat să își asume orice risc în legătură cu ceea ce dorea să devină el.

     View this post on Instagram           

A post shared by Manel De Aguas (@maneldeaguas)

Aparatul este format din două membrane de silicon de 500 de grame – aripioarele, care captează schimbările de presiune atmosferică, umiditate și temperatură și, cu ajutorul unui microcip, le transformă în vibrații care se transmit prin craniu, transformându-le în sunet. În interior au mai multe componente electronice: senzor, baterii și alte componente și materiale de imprimare 3D.

Catalanul spune că a fost discriminat pentru decizia luată.

Mai mult, acesta spune că a fost judecat și și-a schimbat și buletinul, însă este fericit pentru că familia îi este alături. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *