Criza ploșnițelor din Franța stârnește o dispută politică. Primăria Parisului vrea ca problema să fie rezolvată înainte de Jocurile Olimpice

Criza ploșnițelor din Franța stârnește o dispută politică. Primăria Parisului vrea ca problema să fie rezolvată înainte de Jocurile Olimpice

Criza din ce în ce mai mare a insectelor care sug sânge trebuie combătută înainte de Jocurile Olimpice de anul viitor, spun autoritățile de la Paris. Ministrul transporturilor a somat operatorii de trenuri și autobuze să împiedice înmulțirea insectelor pe scaune, potrivit The Guardian.

Un val de panică și dezgust s-a răspândit în întreaga țară, călătorii postând fotografii și videoclipuri în care se pare că insectele se află în sistemul de transport local din Paris, în trenurile de mare viteză și pe Aeroportul Charles de Gaulle.

Unii călători din metroul parizian sau din trenurile locale au insistat că vor sta în picioare de acum înainte, deoarece se tem să stea pe scaune.

În timpul verii, când un cinefil din Paris a postat pe rețelele de socializare despre gândaci, companiile de cinema au emis declarații despre modul în care tratează scaunele. Între timp, companiile de fumigare au raportat o cerere tot mai mare de curățare a locuințelor private.

Ministrul transporturilor, Clément Beaune, a declarat că va convoca săptămâna viitoare operatorii de transport public „pentru a-i informa cu privire la contramăsuri și la modul în care pot face mai mult pentru protecția călătorilor”. El a postat pe X, fostul Twitter, că scopul său este de a „liniști și proteja”.

Reprezentanții primăriei din Paris i-au scris săptămâna aceasta premierului Élisabeth Borne, cu o cerere pentru un grup operativ național dedicat pentru a face față la ceea ce a numit un „flagel” al insectelor.

Viceprimarul Parisului, Emmanuel Grégoire, a declarat pentru televiziunea franceză: „Nimeni nu este în siguranță. Poți să le prinzi oriunde și să le aduci acasă și să nu le detectezi la timp până când se înmulțesc și se răspândesc”.

Ploșnițele de pat, care au dispărut în mare parte din viața de zi cu zi în anii 1950, au reapărut în ultimele decenii și au devenit din ce în ce mai rezistente la tratamentele chimice.

Ele pot fi prezente în saltele, dar și în haine și bagaje și ies noaptea pentru a se hrăni cu sânge uman. De asemenea, provoacă adesea tulburări psihologice, probleme de somn, anxietate și depresie.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *