Cum arată, de fapt, ploșnițele de pat. O să le recunoști imediat cum și-au făcut apariția în casa ta

Cum arată, de fapt, ploșnițele de pat. O să le recunoști imediat cum și-au făcut apariția în casa ta

Ploșnițele sunt insectele pe care nimeni nu și le dorește în casă. Din cauza faptului că au dimensiuni foarte mici, acestea pot trece neobservate de către ochiul uman. Odată ce au ajuns în casa ta, este destul de greu să scapi de ele. Iată la ce trebuie să fii atent pentru a le repera cât mai repede.

Unde se ascund, cel mai des, ploșnițele în casa ta

Ploșnițele de pat sunt o adevărată bătaie de cap pentru oricine. După invazia acestor insecte în Franța, întreaga populație a Europei a început să fie mult mai atentă. Însă, de multe ori, ploșnițele nici nu sunt sesizabile, așa că trebuie să pot trece ușor neobservate.

Dacă vrei să te asiguri că în locuința ta nu sunt ploșnițe, atunci trebuie să fii atent la câteva detalii. Așa cum le spune și numele, ploșnițele de pat tind să apară în jurul saltelei, în locurile înguste.

Ploșnițele se ascund în locuri unde nu te uiți de fiecare dată. Tocmai de aceea, pentru a te asigura că aceste insecte nu au pătruns în locurile greu accesibile din casa ta, trebuie să folosești o sursă de lumină suplimentară.

Dacă vrei să verifici salteaua de ploșnițe, o poți face noaptea, cu ajutorul unei lanterne. Poate că nu știai, dar noaptea, ploșnițele sunt mai active ca niciodată, așa că își va fi ușor să le reperezi.

Atunci când începi verificarea saltelei, se recomandă să fie cât mai blând în mișcări. Orice mișcare puternică le poate speria și le poate face să se ascundă în fel de fel de cotloane.

Nu doar salteaua este ca un magnet pentru ploșnițe, ci și alte locuri din casă. De obicei, ploșnițele se mai ascund și în mobilă, în locuri întunecate, precum sertarele sau alte spații înguste.

Cum îți dai seama că ploșnițele au ajuns în locuința ta

După ce ai terminat de verificat salteaua, poți trece la inspectarea mobilei din dormitor. Analizează cu atenție fiecare sertar și verifică, inclusiv, spațiul din spatele pieselor de mobilier. Însă, la fel, pentru a nu le speria, trebuie să nu faci mișcări bruște. Deși se numesc ploșnițe de pat, alte medii prielnice pentru aceste insecte mai sunt și draperiile, hainele sau covoarele.

Una dintre cele mai mari greșeli care îți poate aduce ploșnițe în casă este cumpărarea unei saltele vechi. Mulți fac asta, mai ales că salteaua folosită este un chilipir. Însă, prețul său ieftin vine la pachet cu alte dezavantaje.

De asemenea, dacă vrei să nu aduci ploșnițe în casă, ai face bine să eviți și piesele de mobilier vechi sau cărțile vechi. Este foarte important să menții curățenia și să aspiri covoarele ori de câte ori este nevoie.

Dacă nu îți trece prin minte să verifici locurile menționate de ploșnițe, nu trebuie să îți faci griji. Îți vei da seama imediat că acestea au ajuns în casa ta din moment ce vei sesiza pe piele mușcături.

De obicei, durează aproximativ două săptămâni până ce mușcătura de ploșnițe devine vizibilă. Din cauza substanței pe care o elimină în timpul mușcăturii, corpul uman reacționează mult mai greu.

Unele persoane pot fi imune la mușcăturile de ploșnițe, în timp ce altele pot dezvolta anumite alergii. Indiferent din care categorie faci parte, trebuie să știi că ploșnițele nu răspândesc boli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *