Cum poți trata depresia fără medicamente. Sfaturile specialiștilor: „Nu este doar o stare de tristețe trecătoare, ci o afecțiune medicală reală”

Cum poți trata depresia fără medicamente. Sfaturile specialiștilor: „Nu este doar o stare de tristețe trecătoare, ci o afecțiune medicală reală”

Depresia înseamnă mai mult decât să te simți nefericit sau obosit pentru câteva zile, ci vorbim despre stări de tristețe, pierdere sau furie care interferează cu activitățile de zi cu zi ale unei persoane în episoade intense care pot dura de la câteva zile la câteva luni. 

Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 40 de milioane de persoane din Uniunea Europeană suferă de depresie, echivalentul a 5% din populație. În ultima perioadă, efectele psihologice ale pandemiei cauzată de COVID-19 au determinat o creștere masivă la nivel global a incidenței anxietății și depresiei, cu 25% doar în primul an de pandemie.  

Cu toate că există tratament medicamentos pentru a înlătura stările de depresie, Eugen Popa – preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză – afirmă că medicamentele tratează doar aspectul somatic al bolii, şi nu cauza psihologică primară care a condus la această condiţie – „Depresia este o problemă complexă, care necesită o abordare holistică pentru a putea fi gestionată eficient. Este esențial să se conștientizeze că depresia nu este doar o stare de tristețe trecătoare, ci o afecțiune medicală reală, care necesită sprijin și tratament adecvat. Poți să acționezi pe mai multe planuri odată și, cu cât implici mai multe direcții de manifestare, cu atât mai rapid și profund va fi rezultatul!” 

Eugen Popa recomandă o abordare integrată, care să includă atât terapia individuală, cât și diverse tehnici complementare, cum ar fi hipnoterapia. „Depresia poate fi privită ca o reacție sau răspuns biologic și neuro-chimic precum și ca o manifestare psihică și emoțională. Acționând asupra uneia dintre aceste componente, poți genera o reacție de re-echilibrare și armonie interioară care se manifestă pe toate planurile. Medicina alopată se focalizează exclusiv pe aspectul chimic și caută să restabilească sănătatea doar din punct de vedere bio-chimic. Cu toate acestea, există și alte metode complementare, în unele cazuri cu mult mai eficiente decât tratarea medicamentoasă a depresiei și cu rezultate pe perioade mult mai îndelungate de timp’.

Citește continuarea pe avantaje.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *