Cum să ai numai căpșune mari și dulci. Este un truc secret al grădinarilor cu experiență. Așa scapi definitiv și de pesticide

Cum să ai numai căpșune mari și dulci. Este un truc secret al grădinarilor cu experiență. Așa scapi definitiv și de pesticide

Căpșunele sunt unele dintre cele mai delicioase fructe ale verii. Românii le preferă în diverse combinații, fie în anumite deserturi, fie consumate ca atare. Pentru ca aceste fructe să fure ochii tuturor și să fie foarte dulci și gustoase, grădinarii au anumite secrete bine păstrate.

Cum te asiguri că ai o cultură bogată de căpșune

Românii care stau la curte și au grădină se pot considera cu adevărat norocoși. În fiecare an, aceștia pot planta, în funcție de sezon și de gusturi, anumite legume și fructe. Astfel, beneficiază de un avantaj la care cei de la oraș doar râvnesc. Și anume, se pot bucura de fructe gustoase și sănătoase din culturile proprii.

Nu este deloc ușor să cultivi căpșune în grădină și nici să ai grijă de ele nu este treabă simplă. Însă, la final, toate eforturile merită din plin, căci nimic nu se compară cu gustul unui fruct cules din propria grădină.

Gospodarii care au căpșune în grădină știu foarte bine că acestea necesită o îngrijire aparte. Este important să se respecte fiecare pas pentru a avea recoltă bogată, frumoasă și gustoasă.

De obicei, o căpșună mare și coaptă atrage privirile tuturor. Însă, pentru ca acea căpșună să fie și una delicioasă, grădinarii au anumite secrete pe care le pun în practică an de an.

Din păcate, nu toate culturile de căpșune sunt și bogate în fructe dulci. De cele mai multe ori, unele căpșune sunt acre, iar asta din cauza faptului că nu au avut condițiile necesare pentru a se dezvolta. Alteori, culturile sunt atât de dese, încât plantele rămân neîmpodobite de fructe.

Secretele grădinarilor cu experiență te vor ajuta să ai căpșune dulci și delicioase

Dacă vrei să ai o cultură bogată, iar căpșunele din grădina ta să fie unele mari și dulci, trebuie să știi că există câteva trucuri care te pot ajuta. Toate funcționează, căci de ani buni sunt puse în practică de grădinari cu experiență.

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că solul unde sunt cultivate căpșunele este destul de fertil. Pentru asta, poți folosi gunoi de grajd putrezit, nicidecum îngrășământ chimic. În acest fel, știi sigur că vei consuma fructe sănătoase.

Un al doilea truc eficient pentru cultura de căpșune ține la distanță și păsările. Specialiștii recomandă îngrădirea căpșunelor cu plasă. În acest fel, păsările nu se apropie de culturi, iar fructele sunt în siguranță și nu sunt atacate.

Un sfat la fel de important pe care îl dau grădinarii cu experiență este rărirea plantelor după ce au produs primele fructe. Tendința lor este oricum de a se înmulți foarte repede, așa că cu cât sunt mai rare, cu cât fructele sunt mai mari și mai dulci.

Căpșunele nu sunt un magnet doar pentru pofticioși, ci și pentru anumiți dăunători. Pentru a-i ține la distanță fără să folosești pesticide este suficient să cultivi o plantă în apropierea căpșunelor.

Limba mielului face o echipă grozavă alături de căpșune. Această plantă are anumite proprietăți care alungă dăunătorii și protejează cultura de căpșune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *