Cum să alegi parfumul ambiental potrivit pentru mediul de lucru?

Cum să alegi parfumul ambiental potrivit pentru mediul de lucru?

Vrei să transformi biroul într-un mediu primitor și plăcut, în care atât angajații, cât și partenerii de afaceri și clienții să se simtă bineveniți și inspirați? O metodă eficientă prin care poți crea un mediu de lucru armonios este să folosești parfumul ambiental potrivit. Află de ce este important să utilizezi arome discrete, dar captivante și cum să le alegi pe cele mai potrivite, în cele ce urmează!

De ce să folosești un parfum ambiental în mediul de lucru?

Folosirea unui parfum ambiental la birou poate avea numeroase beneficii. În primul rând, aceasta poate crea un mediu de lucru mult mai plăcut. Este binecunoscut faptul ca anumite arome ne influențează starea de spirit, pot îmbunătăți concentrarea și pot reduce stresul.

Unele studii au confirmat că există arome ce îmbunătățesc performanța mentală și pot crește nivelul de concentrare.  Spre exemplu, aromele de mentă, iasomie sau ylang-ylang pot crește performanțele la muncă. Pe de altă parte, lavanda are proprietăți calmante și ușor sedative, putând crea un mediu ambiental ce aduce relaxare si confort [1].Pe lângă aceste efecte, parfumul ambiental poate fi folosit și pentru a crea o identitate unică pentru brandul tău. Acesta poate deveni un element distinctiv, ce creează o legătură aparte cu clienții. Este important, însă, să alegi aromele potrivite, care să fie plăcute pentru toți cei care lucrează sau vizitează spațiul respectiv. Dacă vrei să te bucuri de calitate, cumpără arome de parfum de pe Market Aroma!

Cum să alegi aromele potrivite? 

În primul rând, este recomandat să ții cont de nevoile și de preferințele olfactive ale colegilor și ale clienților. Întreabă persoanele care petrec cel mai mult timp în spațiul respectiv despre aromele pe care le preferă sau organizează o sesiune de testare pentru a obține feedback și pentru a alege mai ușor aromele potrivite.

Spre exemplu, dacă majoritatea persoanelor preferă mirosurile fresh sau subtile, poți opta pentru aroma de parfum fresh Sublime White Tea ce emană note de vârf de ceai alb și lămâie. Acestea se îmbină treptat cu note de mijloc de frezie și iasomie, creând o aromă complexă și elegantă, ideală pentru mediul de lucru.

Este important să alegi arome discrete și plăcute, care să nu deranjeze și să fie, în general, bine primite de majoritatea oamenilor. O altă opțiune încântătoare este aroma de parfum florală Tea Flowers, cu note de iarbă de lămâie și flori delicate de primăvară.

Atunci când alegi aroma pentru birou, nu uita să ții cont și de scopul spațiului. Fiecare spațiu de lucru are anumite particularități, așadar, pentru sălile de ședințe poți folosi arome proaspete și revigorante, în timp ce pentru spațiile destinate relaxării, cum ar fi zonele de lounge sau sălile de pauză, aromele mai calme și relaxante ar putea fi mai potrivite.

Este recomandat să ții cont, de asemenea, și de dimensiunea spațiului de lucru. Un parfum puternic într-un spațiu mic poate deveni copleșitor, în timp ce o aromă subtilă s-ar putea să nu fie suficientă într-un spațiu foarte mare. Proporția dintre intensitatea parfumului și dimensiunea spațiului trebuie echilibrată cu grijă.

Nu în ultimul rând, înainte de a utiliza parfumul în întregul birou, este recomandat să îl testezi într-o zonă mai mică. Astfel, îți poți face o idee despre cum se va răspândi aroma și vei putea face ajustări dacă este necesar. Pentru început, folosește produsul parfumat într-o zonă izolată sau într-un birou mai mic pentru a-i testa efectul.

Așadar, alegerea unui parfum ambiental potrivit pentru mediul de lucru poate fi o investiție valoroasă în bunăstarea echipei tale. Acordă atenție preferințelor angajaților, ține cont de scopului fiecărui spațiu și vei reuși să creezi o atmosferă plăcută, în care toată lumea își va putea desfășura activitatea cu drag!

Surse de informare:

[1] Kandhasamy Sowndhararajan, and Songmun Kim. “Influence of Fragrances on Human Psychophysiological Activity: With Special Reference to Human Electroencephalographic Response.” Scientia Pharmaceutica, vol. 84, no. 4, Österreichische Apotheker-Verlagsgesellschaft m. b. H., Nov. 2016, pp. 724–51, https://doi.org/10.3390/scipharm84040724. Accesat in data de 14 Dec. 2023.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *