Dacă am evoluat din maimuțe, de ce mai există maimuțe? Ce este greșit în întrebare

Dacă am evoluat din maimuțe, de ce mai există maimuțe? Ce este greșit în întrebare

Răspunsul scurt este că oamenii nu au evoluat din gorilele pe care le vedem la grădina zoologică sau cimpanzeii cărora le facem fotografii într-un safari, care sunt tot rezultatul evoluției, a explicat Zach Cofran, antropolog la Colegiul Vassar, pentru discovermagazine.com.

„Este o concepție greșită comună că maimuțele sunt la un pas de a deveni oameni sau ceva de genul un pas pe parcurs”, a explicat antropologul american.

De altfel, în ciuda a ceea ce vor să creadă fanii întrebării legate de maimuțe, răspunsul a fost dată chiar de Charles Darwin. În elaborarea cunoscutei sale teorii despre selecția naturală, el a explicat că oamenii descind din strămoșii (dispăruți) ai maimuțelor obișnuite, printr-un proces numit și „descendență comună”.

Momentul în care strămoșii au pornit pe căi diferite, unii spre homo sapiens, alții spre primatele moderne, este plasat undeva în urmă cu 9,3 – 6,5 milioane de ani.

Și antropologul biologic Sergio Almécija crede că teoriile contradictorii despre evoluția maimuțelor și a omului ar fi mai complete dacă mai multe dintre speciile dispărute ar face parte din ecuație. „Maimuțele fosile sunt esențiale pentru a reconstrui „punctul de plecare” de la care au evoluat oamenii și cimpanzeii.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *